FOCUS: Hănescu - Federer, scor 0-3, în întâlnirile directe

Tenismanul Victor Hănescu (28 de ani, numărul 47 ATP) se va întâlni, la Australian Open, pentru a patra oară în cariera sa cu actualul lider mondial Roger Federer (28 de ani), elveţianul impunându-se în toate cele trei partide anterioare, fără să piardă vreun set.

41 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Hănescu - Federer, scor 0-3, în întâlnirile directe

FOCUS: Hănescu - Federer, scor 0-3, în întâlnirile directe (Imagine: Toni Salabaşev/Mediafax Foto)

Prima partidă dintre Hănescu şi Federer s-a disputat, în 2004, la Bucureşti, în cadrul întâlnirii România şi Elveţia (scor general 2-3), din primul tur al Cupei Davis, Grupa Mondială. Jucătorul elveţian s-a impus atunci cu scorul de 7-6 (4), 6-3, 6-1.

Federer a câştigat, cu scorul de 6-2, 7-6 (3), 6-3, meciul cu tenismanul român din sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, ediţia 2005. Calificarea în sferturi la Roland Garros reprezintă cea mai bună performanţă a lui Hănescu la un turneu de Grand Slam.

Ultima întâlnire dintre cei doi datează din 2008, când Federer l-a învins pe Hănescu, scor 6-3, 6-2, în turul doi al turneului de la Estoril.

Cel de-al patrulea meci Hănescu - Federer va avea loc, probabil, joi, pe Rod Laver Arena, terenul central din Melbourne Park, gazda Australian Open.

Federer, care a câştigat din tenis 53,4 milioane de dolari, a trecut în primul tur al competiţiei australiene de rusul Igor Andreev, scor 4-6, 6-2, 7-6 (2), 6-0, în timp ce Hănescu (2,3 milioane de dolari obţinuţi în carieră) l-a învins, în prima rundă, pe argentinianul Juan Ignacio Chela, scor 6-4, 6-3, 7-6 (2).

Elveţianul, de trei ori câştigător al Australian Open, a pierdut, marţi, pentru prima oară din 2003, un set la debutul său la un turneu de Grand Slam.

În competiţia feminină, Sorana Cîrstea (19 ani, numărul 44 WTA), singura jucătoare din România rămasă pe tabloul de simplu, va juca în turul doi cu Alisa Kleibanova (20 de ani, numărul 31 WTA) din Rusia, favorita numărul 27. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Cîrstea a învins-o, în prima rundă, pe australianca Olivia Rogowska, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-2, iar Kleibanova a trecut de Jelena Dokici, tot din Australia, scor 6-1, 7-5.

Pentru prezenţa în turul doi, Cîrstea va încasa 31.500 de dolari australieni şi va primi 100 de puncte WTA.

(Material realizat de Adrian Petculescu, adi.petculescu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici