Fostul campion mondial la patinaj artistic Brian Boitano a anunţat că este homosexual

Brian Boitano, medaliat cu aur la patinaj artistic la Jocurile Olimpice din 1988, de la Calgary, a anunţat că este homosexual, joi, la două zile după ce a fost numit în delegaţia oficială ce va reprezenta SUA la Soci.

205 afișări
Imaginea articolului Fostul campion mondial la patinaj artistic Brian Boitano a anunţat că este homosexual

Brian Boitano (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Faptul că sunt homosexual reprezintă doar o parte a personalităţii mele", a declarat fostul patinator, care a refuzat mereu să discute despre orientarea sa sexuală.

El a precizat că este "înainte de toate un sportiv american, mândru să trăiască într-o ţară care promovează diversitatea şi toleranţa".

La Soci, Brian Boitano va face parte din delegaţia americană alături de Billie Jean King, fostă campioană la tenis şi lesbiană declarată.

Pe lângă titlul olimpic din 1998, patinatorul a mai fost de două ori campion mondial, în 1986 şi 1988.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici