Fostul medic al British Cycling, interzis patru ani pentru încălcarea normelor antidoping

Fostul medic al British Cycling şi al echipei Sky, Richard Freeman, a fost exclus din toate sporturile timp de patru ani pentru că a încălcat regulile antidoping, scrie Sky News.

174 afișări
Imaginea articolului Fostul medic al British Cycling, interzis patru ani pentru încălcarea normelor antidoping

Preşedintele British Cycling, Frank Slevin, spune despre comportamentul lui Freeman că „nu a semănat deloc cu standardele etice şi profesionale înalte pe care noi, membrii şi partenerii noştri le aşteptăm pe bună dreptate”.

UK Anti-Doping (UKAD) a declarat că acesta a avut 30 de pliculeţe de gel de testosteron interzis livrate la Centrul Naţional de Ciclism din Manchester în mai 2011 şi a minţit în legătură cu acest lucru.

Organismul de supraveghere a declarat că decizia Comitetului naţional antidoping de a-l interzice a fost luată în iulie.

Testogelul pe care Freeman l-a comandat este un medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală şi este interzis în conformitate cu normele antidoping, deoarece conţine testosteron, care poate îmbunătăţi performanţa.

Freeman a declarat pentru UKAD că a comandat gelul pentru un membru al personalului British Cycling „care nu este ciclist”, dar a refuzat să dea numele acestuia din cauza confidenţialităţii pacientului.

El a spus că i-a cerut de mai multe ori să renunţe la confidenţialitate, dar aceştia au refuzat.

Cu toate acestea, UKAD a declarat că acest lucru este fals, la fel ca şi afirmaţia sa conform căreia gelul a fost returnat furnizorului.

În 2021, Freeman a fost, de asemenea, radiat din registrul medical după ce un tribunal a decis că ştia sau credea că gelul era destinat unui călăreţ pentru a-şi îmbunătăţi performanţa.

În timpul procesului, el a recunoscut, de asemenea, că a distrus un laptop cu „o şurubelniţă sau un instrument contondent” înainte de a-l da experţilor pentru a-l examina.

În ianuarie, el a pierdut un apel la Înalta Curte împotriva radierii.

Ultima decizie a comisiei antidoping a declarat că a fost convinsă că Freeman a avut „intenţia de a pune la dispoziţia unuia sau mai multor sportivi ai săi substanţa interzisă livrată la Velodromul din Manchester”.

Interdicţia sa este valabilă de la 22 decembrie 2020, când a fost suspendat provizoriu, până la 21 decembrie 2024.

Preşedintele British Cycling, Frank Slevin, a declarat că organizaţia a sprijinit investigaţia şi că comportamentul lui Freeman „nu seamănă deloc cu standardele etice şi profesionale înalte pe care noi, membrii şi partenerii noştri le aşteptăm pe bună dreptate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici