Fotbalişti legendari care au primit Balonul de Aur în ziua de Crăciun

Ajunul şi prima zi de Crăciun sunt rareori martore ale unor evenimente sportive, în special în ţările cu credincioşi creştini. Totuşi, aceste două zile au fost, de-a lungul istoriei fotbalului mondial, cele în care au fost anunţaţi câştigătorii prestigiosului trofeu Balonul de Aur.

247 afișări
Imaginea articolului Fotbalişti legendari care au primit Balonul de Aur în ziua de Crăciun

24 Decembrie 1985 Ballon d'Or: Michel Platini, mijlocaşul francez al lui Juventus, este desemnat cel mai bun jucător de fotbal din Europa pentru a treia oară consecutiv. El i-a devansat pe atacantul Preben Elkjær de la Verona şi pe mijlocaşul Bernd Schuster de la Barcelona.

24 Decembrie 1991 Ballon d'Or: Jean-Pierre Papin, atacantul echipei Marseille, primeşte trofeul pentru cel mai bun jucător de fotbal al Europei, devenind primul jucător din campionatul francez care câştigă trofeul.

24 Decembrie 1995 Ballon d'Or: George Weah, atacantul liberian al echipei PSG şi Milan, este numit cel mai bun fotbalist al Europei, la prima ediţie în care jucătorii născuţi în afara Europei au dreptul de a primi voturi.

24 Decembrie 1996 Ballon d'Or: Matthias Sammer, portarul german al Borussiei Dortmund, îi învinge în cursa pentru titlul de cel mai bun jucător de fotbal din Europa atacantul Ronaldo, de la PSV/Barcelona şi pe atacantul Alan Shearer, de la Newcastle United.

Jucători care au primit Balonul de Aur de Crăciun

25 Decembrie 1973 Ballon d'Or: Johan Cruyff, atacantul lui Ajax, câştigă al doilea său premiu de cel mai bun fotbalist european, în faţa portarului Dino Zoff de la Juventus şi a atacantului Gerd Müller de la Bayern Munchen.

25 Decembrie 1979 Ballon d'Or: Atacantul englez al echipei Hamburg, Kevin Keegan, obţine al doilea trofeu consecutiv ca cel mai bun fotbalist din Europa. El îl devansează pe atacantul lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, şi pe portarul lui Ajax, Ruud Krol.

25 Decembrie 1984 Ballon d'Or: Michel Platini, mijlocaşul francez al lui Juventus, este desemnat pentru a 2-a oară consecutiv cel mai bun fotbalist al Europei, la concurenţă cu Jean Tigana, mijlocaşul lui Bordeaux, şi cu Preben Elkjær, atacantul lui Verona.

25 Decembrie 1990 Ballon d'Or: Lothar Matthäus, jucătorul german al lui Inter, primeşte titlul de cel mai bun fotbalist al Europei, înaintea atacantului lui Juventus, Salvatore Schillaci, şi a fundaşului lui Inter, Andreas Brehme.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici