Fotbalistul Mahmoud Sarsak va fi eliberat

Fotbalistul palestinian Mahmoud Sarsak, aflat în închisoare în Israel, a ajuns la un acord cu administraţia penitenicarului în care este prizonier, acceptând să înceteze greva foamei în schimbul eliberării sale în 10 iulie, a anunţat avocatul său, citat de presa internaţională.

101 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul Mahmoud Sarsak va fi eliberat

Fotbalistul Mahmoud Sarsak va fi eliberat (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"El va fi transferat marţi într-un spital civil pentru tratament şi la 10 iulie va putea reveni în Fâşia Gaza", a declarat avocatul Mohammad Jabbarine.

Mai multe organizaţii pentru apărarea drepturilor omului au atras atenţia asupra jucătorului în vârstă de 25 de ani, care a fost arestat fără a fi acuzat de ceva anume şi fără a avea un proces, în timp ce se îndrepta către un meci. Sarsak provine din tabăra de refugiaţi de la Rafah, din Fâşia Gaza, şi a fost arestat la 22 iulie 2009, la punctul de control din Erez, când se îndrepta spre Nablus, în Cisiordania, unde urma să evolueze într-un meci al echipei naţionale palestiniene.

După 30 de zile de interogatorii, el a fost întemniţat fără un proces şi fără să i se aducă la cunoştinţă acuzaţiile, fiind considerat "combatant ilegal". El se află în greva foamei de aproape trei luni.

Într-un comunicat din 12 iunie, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a cerut federaţiei israeliene de fotbal să intervină în favoarea jucătorului palestinian, "aflat în închisoare aparent fără respectarea drepturilor omului şi fără dreptul la un proces".

În Israel, detenţia administrativă presupune încarcerarea fără inculpare sau judecată pentru perioade de şase luni, care pot fi reînnoite nelimitat, ceea ce permite autorităţilor să păstreze secrete dosarele suspecţilor, pentru a proteja reţeaua de informatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici