Fotbalistul olandez Donny Van de Beek a oferit o casă pentru migranţii ucraineni

Mijlocaşul olandez Donny Van de Beek de la clubul englez Everton i-a întins o mâna de ajutor coechipierului său, ucraineanul Vitali Mikolenko, pentru a-i oferi sprijin în contextul în care criza din Europa de Est continuă să afecteze vieţile multor persoane.

119 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul olandez Donny Van de Beek a oferit o casă pentru migranţii ucraineni

Fotbalistul olandez Donny Van de Beek a oferit o casă pentru migranţii ucraineni

Vitali Mikolenko, fundaşul stânga de la Everton, spune că coechipierul Donny van de Beek s-a oferit să ofere loc într-o casă pe care să o închirieze pentru refugiaţii ucraineni.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani a fost emoţionat de sprijinul pe care l-a primit de la mulţi coechipieri şi oameni din club, pe fondul invaziei Rusiei în ţara sa natală.

Antrenorul principal Frank Lampard este unul dintre cei care i-au dat o mână de ajutor internaţionalului ucrainean, în timp ce Van de Beek s-a oferit să îi ajute pe unii dintre compatrioţii săi.

„Toată lumea a venit şi m-a întrebat ce fac familia şi prietenii mei", a declarat el pentru The Tribune.

În a doua zi, antrenorul principal a venit şi a spus: "Am citit toate astea, dacă ai nevoie de odihnă, atunci poţi să stai departe de terenul de antrenament. Dacă ai nevoie de timp, ia-ţi timp.”

Sunt recunoscător clubului pentru faptul că mă susţine din toate părţile. Gestionarul şef mi-a spus: „Ştiu care este situaţia ta, înţeleg cât de dificil este pentru tine. Vino să iei cina cu noi şi hai să vorbim”.

"Au fost multe cazuri. Donny van de Beek, un jucător de talie mondială, a venit la mine şi mi-a spus: „Eu şi tatăl meu vrem să închiriem o casă pentru oameni, fie în Olanda, fie în Polonia. Îi vom lua de la graniţă, îi vom caza şi vom plăti pentru ei'.

Am fost plăcut surprins. Nu ştiu cum să le mulţumesc acestor oameni."

Mikolenko, vocal în legătură cu conflictul dintre Rusia şi Ucraina

Internaţionalul ucrainean s-a alăturat lui Everton de la Dinamo Kiev în perioada de transferuri din ianuarie.

Mikolenko a avut până acum doar şase apariţii pentru Everton, după ce a contractat Covid-19, la doar o lună după sosirea sa.

Fundaşul a fost un critic vocal al fotbaliştilor ruşi în urma invaziei ţării în Ucraina, numindu-l în special pe Artem Dzyuba pe reţelele de socializare.

"În timp ce tu taci, împreună cu coechipierii tăi, civili paşnici sunt ucişi în Ucraina", a scris el, folosind unele cuvinte licenţioase.

„Vei fi închis în temniţa ta pentru tot restul vieţii tale şi, cel mai important, pentru vieţile copiilor tăi. Şi mă bucur", a mai spus ucraineanul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici