Fotbalistul pe cale să îl depăşească pe Messi şi să devină cel mai bine plătit jucător din lume

Cristiano Ronaldo este pe cale să îl depăşească pe Lionel Messi şi să devină cel mai bine plătit fotbalist din lume, potrivit Forbes, anunţă CNN.

1738 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul pe cale să îl depăşească pe Messi şi să devină cel mai bine plătit jucător din lume

Fotbalistul pe cale să îl depăşească pe Messi şi să devină cel mai bine plătit jucător din lume

După mutarea sa înapoi la Manchester United, se preconizează că superstarul portughez va câştiga 125 de milioane de dolari brut în acest sezon - cu 70 de milioane de dolari din salariu şi bonusuri.

Messi va câştiga 110 milioane de dolari în sezonul 2021-22, devenind al doilea cel mai mare câştigător din joc.

Messi a trecut la Paris Saint-Germain de la Barcelona anul acesta şi se anticipează că va câştiga mai mult decât Ronaldo din punct de vedere salarial - 75 de milioane de dolari.

Dar Ronaldo - care este cel mai popular sportiv de pe reţelele de socializare, cu peste 500 de milioane de urmăritori pe Facebook, Instagram şi Twitter, potrivit Forbes - adună 55 de milioane de dolari din publicitate, comparativ cu 35 de milioane de dolari ale lui Messi.

Neymar şi Kylian Mbappe, coechipierii lui Messi la PSG, se află pe locul trei şi pe locul patru pe listă, urmând să câştige 95 de milioane de dolari, respectiv 43 de milioane de dolari.

Neymar, care a semnat recent o prelungire de patru ani, este de aşteptat să câştige mai mult decât Ronaldo pe teren (75 de milioane de dolari), dar nu are aceeaşi putere în publicitate, care ţi aduce 20 de milioane de dolari.

Echipa pariziană deţine trei dintre primii cinci jucători cu cele mai mari câştiguri de pe planetă.

Mohamed Salah de la Liverpool se află pe locul cinci, egipteanul urmând să câştige 41 de milioane de dolari în acest sezon.

Forbes îşi întocmeşte lista vorbind cu cluburi, sponsori, agenţi de jucători şi experţi financiari şi estimează că primii 10 jucători vor avea câştiguri brute tare de 585 milioane dolari în acest sezon, o creştere faţă de 570 milioane dolari anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici