Francezul Jean-Claude Killy, decorat de Vladimir Putin pentru "cele mai bune JO" din istorie

Francezul Jean-Claude Killy, care a coordonat pentru Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, a fost decorat, luni, de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

102 afișări
Imaginea articolului Francezul Jean-Claude Killy, decorat de Vladimir Putin pentru "cele mai bune JO" din istorie

Francezul Jean-Claude Killy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele rus l-a decorat pe fostul campion la schi cu Ordinul de Merit, în cadrul unei ceremonii la Kremlin.

Fostul sportiv francez a apreciat că Rusia a reuşit "cele mai bune JO din toate timpurile", subliniind însă că vorbeşte doar despre cele de iarnă.

"Ştiu că aceste jocuri vor rămâne în memorie pentru totdeauna", a adăugat el.

Responsabili ruşi decoraţi au subliniat rolul jucat de preşedintele Putin în organizarea JO. "Aceste jocuri nu ar fi fost la fel dacă nu ar fi existat dorinţa şi aportul preşedintelui", a declarat Alexandr Jukov, preşedintele Comitetului Olimpic rus, înainte de a-i mulţumi lui Putin pentru acest rol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici