Fraţii Maior au obţinut primele puncte în Campionatul Mondial de Raliuri WRC

Echipajul format din fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior a debutat cu dreptul în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), câştigând o probă specială la Raliuri Suediei în divizia dedicată juniorilor, şi a adus primele puncte pentru România în această competiţie.

102 afișări
Imaginea articolului Fraţii Maior au obţinut primele puncte în Campionatul Mondial de Raliuri WRC

Fraţii Maior au obţinut primele puncte în Campionatul Mondial de Raliuri WRC

La prima lor cursă în WRC, care a avut o lungime de 300 de kilometri, de două ori şi jumătate mai lungă decât etapele din Campionatul Naţional, fraţii Maior au încheiat pe locul 9 în divizia dedicată juniorilor, la numai 0,7 secunde de locul 8, obţinând trei puncte în clasamentul general.

Cei doi au câştigat a 17-a probă specială a raliului, desfăşurat exclusiv pe gheaţă şi zăpadă, o experienţă inedită pentru ei având în vedere că au experienţă minimă pe această suprafaţă de concurs. Cu un timp de 12:58.2, fraţii Maior au fost mai rapizi cu 7,3 secunde decât următorii clasaţi, echipajul spaniol Hernandez/Murado Gonzalez.

Victoria de la Juniori a fost obţinută de suedezii Mille Johansson şi Johan Gronvall, în timp ce la general s-a impus echipajul format din finlandezii Esapekka Lappi şi Janne Ferm.

„A fost un debut incredibil pentru noi. De la faptul că totul a fost pe zăpadă, o noutate pentru noi, până la distanţele lungi, la elanii întâlniţi pe traseu şi concurenţa imensă, totul ne-a impresionat. Suntem mândri să fim aici, iar o victorie pe o probă specială însemană mult pentru moralul nostru la următoarele curse”, a spus Norbert Maior.

Campioni europeni la juniori, cei doi sportivi de la Napoca Rally Academy au primit o bursă din partea promotorului internaţional prin care li se asigură o mare parte dintre costuri la întreg sezonul de Juniori din Campionatul Mondial de Raliuri WRC. După Suedia, aceştia vor concura în Croaţia, Italia, Finlanda şi Grecia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici