FRF: Comitetul de Urgenţă urmează să ia act de decizia TAS şi să dispună punerea ei în aplicare

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, vineri, că a primit decizia TAS cu privire la barajul Concordia/Rapid şi că singurul organism competent în ceea ce priveşte "aplicarea în concret" a hotărârii este LPF, după ce Comitetul de Urgenţă al FRF va dispune punerea în aplicare.

387 afișări
Imaginea articolului FRF: Comitetul de Urgenţă urmează să ia act de decizia TAS şi să dispună punerea ei în aplicare

FRF: Comitetul de Urgenţă urmează să ia act de decizia TAS şi să dispună punerea ei în aplicare (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"Apelul a fost admis, Judecătorul Unic hotărând anularea deciziei Comitetului Executiv evocată mai sus şi înregistrarea CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I, ediţia 2013-2014, în locul SC FC Rapid SA. În conformitate cu Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă al FRF urmează să ia act de această decizie şi să dispună punerea ei în aplicare, Liga Profesionistă de Fotbal, în calitate de organizator al campionatului Ligii I, fiind singurul organism competent în ceea ce priveşte aplicarea în concret a deciziei TAS menţionate", a precizat FRF, pe site-ul oficial.

Conform prosport.ro, decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în urma apelului clubului Concordia Chiajna privind barajul pentru Liga I cu Rapid, anunţată de TAS vineri, este următoarea:

"1. Apelul înaintat în data de 11 iulie 2013 de CS Concordia Chiajna împotriva deciziei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, din 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA este admis.

2. Decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA este anulată.

3. Federaţia Română de Fotbal este obligată să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I din România pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA.

4. Costurile procedurilor de arbitraj, ce vor fi stabilite şi prezentate părţilor de către biroul TAS, vor fi suportate de Federaţia Română de Fotbal.

5. Federaţia Română de Fotbal este obligată să plătească CS Concordia Chiajna suma totală de 5.000 de franci elveţieni ca o contribuţie pentru cheltuielile în legătură cu procedurile de arbitraj.

6. Toate celelalte propuneri sau solicitări sunt respinse".

Vineri, FC Steaua a anunţat că, în urma deciziei TAS de a retrograda FC Rapid în Liga a II-a, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf va juca sâmbata, de la ora 21.00, împotriva CS Concordia Chiajna, partida contând pentru etapa a III-a a Ligii I. Jocul va fi programat în exact aceleaşi condiţii cu cel iniţial, împotriva Rapidului, la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.

Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici