FRF va returna penalităţile plătite de Mititelu dacă acesta va dovedi achitarea lor

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că va respecta decizia TAS şi va returna penalităţile plătite de finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, în situaţia în care acesta va dovedi achitarea lor.

35 afișări
Imaginea articolului FRF va returna penalităţile plătite de Mititelu dacă acesta va dovedi achitarea lor

FRF va returna penalităţile plătite de Mititelu dacă acesta va dovedi achitarea lor (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Cu privire la Decizia Tribunalului Arbitral al Sportului, pronunţată în cauza CAS 2008/A/1716 Adrian Mititelu Marin v. Romanian Football Federation, Direcţia Juridică a FRF consideră necesare următoarele precizări:

Federaţia Română de Fotbal a recunoscut întotdeauna jurisdicţia Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne, astfel cum aceasta este definită de Statutele FIFA şi UEFA, şi a respectat întotdeauna, fără excepţie, Deciziile pronunţate de TAS. În ceea ce priveşte Decizia mai sus menţionată, în situaţia în care domnul Adrian Mititelu sau clubul SC FC U CRAIOVA SA (clubul răspunzând în solidar cu oficialul său) pot dovedi achitarea penalităţilor financiare impuse prin Decizia Comisiei de Apel a FRF din data de 30 octombrie 2008, acestea vor fi returnate conform punctului 2 din Decizia TAS, pronunţată la data de 27 ianuarie 2011", se arată în comunicatul FRF.

Universitatea Craiova a primit, joi, o notificare de la TAS, în care se specifică faptul că tribunalul a admis apelul formulat de Adrian Mititelu, anulând hotărârea Comisiei de disciplină a FRF, care a decis, în 2008, sancţionarea a finanţatorului cu 6 luni de suspendare şi 300.000 de lei amendă. "Nu se impune nicio sancţiune şi orice amendă plătită de Adrian Mititelu trebuie returnată. Costurile de judecată vor fi suportate de FRF şi vor fi comunicate ulterior", se arată în notificarea citată, a declarat, joi, vicepreşedintele clubului oltean, Vlad Roşca.

După meciul FC Argeş - Universitatea Craiova, disputat în octombrie 2008, Adrian Mititelu a făcut mai multe declaraţii jignitoare la adresa arbitrului Aurelian Bogaciu şi a preşedintelui de atunci al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Pe 7 octombrie, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, s-a sesizat cu privire la aceste declaraţii, iar pe 15 octombrie Comisia de Disciplină a FRF a judacat cazul, sentinţa fiind anunţată pe 20 octombrie.

Pe 23 octombrie, Craiova a făcut recurs, care s-a judecat pe 30 octombrie, Comisia de recurs reducând sancţiunea financiară la 150.000 de lei, însă perioada de suspendare de şase luni a fost menţinută. Pe 20 noiembrie 2008, Craiova a făcut apel la TAS.

Amenda dictată împotriva lui Mititelu a fost oprită din drepturile TV la finalul sezonului 2008-2009.

"Degeaba mi se dă dreptate după 2 ani de cei de la TAS, punctele şi umilinţa îndurate atunci nu mai pot fi întoarse. Încă o dovadă că cei din comisiile fotbalului românesc s-au făcut de râs", a declarat, joi, Adrian Mititelu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici