Gheorghe Popescu: Barcelona a luat o opţiune importantă pentru a juca din nou finala pe Wembley

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, joi, la sosirea în România, că FC Barcelona a luat o opţiune importantă pentru a juca din nou finala Ligii Campionilor, pe stadionul Wembley, după ce a învins "meritat" formaţia Real Madrid, în prima manşă a semifinalelor competiţiei.

7 afișări

"Sunt bucuros că a bătut echipa cu care ţin şi care a meritat. Barcelona a dominat jocul încă din minutul unu. M-a surprins în mod neplăcut modul în care a abordat meciul Real Madrid, încă din primul minut s-a aşezat cu 11 jucători în propria jumătate de teren şi a încercat să surprindă pe contraatac. Barcelona a început jocul obişnuit, iar pe final a reuşit să înscrie două goluri prin două faze extraordinare ale lui Messi. Acum, Barcelona a luat o opţiune importantă pentru a juca din nou finala pe Wembley (n.r. - a mai jucat finala din 1992). Mai este şi meciul retur, pe care Barcelona îl va juca cu aceeaşi seriozitate, pentru că Real Madrid este un club cu istorie şi vor miza pe blazon şi orgoliu. Dar le va fi foarte greu. Până la eliminare, Pepe îl marcase foarte bine pe Messi, dar eliminarea a fost meritată", a spus Gheorghe Popescu, care a asistat la meciul disputat miercuri seară, pe stadionul Santiago Bernabeu.

Fostul căpitan al echipei FC Barcelona a declarat că se uită şi la meciurile din campionatul intern, dar că nivelul dintre cele două campionate este "mult diferit". "Mă uit cu plăcere şi la meciurile din campionatul nostru, dar nivelul este mult diferit. Real Madrid - Barcelona este cel mai important meci din actualitatea fotbalistică mondială. A ajuns la un nivel de interes cum nu s-a întâmplat vreodată. Am vrea să vedem în fiecare săptămână un astfel de meci", a mai spus Popescu.

Echipa FC Barcelona a învins, miercuri, pe arena Santiago Bernabeu, cu scorul de 2-0, echipa Real Madrid, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, ambele goluri ale meciului fiind marcate de Lionel Messi în minutele 76 şi 86. Din minutul 61, Real Madrid a evoluat cu un jucător mai puţin în urma eliminării lui Pepe. De asemenea, la faza din minutul 61 a fost trimis în tribună şi antrenorul Realului, Jose Mourinho.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici