Gino Iorgulescu: Am trimis o adresă la UEFA să vedem dacă grupări în insolvenţă pot juca în Europa

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, luni, că forul pe care îl conduce a trimis o adresă la UEFA, pentru a afla dacă grupări aflate în insolvenţă pot participa în sezonul viitor al cupelor europene, în condiţiile în care şase cluburi din Liga I sunt în reorganizare.

195 afișări
Imaginea articolului Gino Iorgulescu: Am trimis o adresă la UEFA să vedem dacă grupări în insolvenţă pot juca în Europa

Gino Iorgulescu: Am trimis o adresă la UEFA să vedem dacă grupări în insolvenţă pot juca în Europa (Imagine: Marius Dumbărveanu/Mediafax Foto)

"Numai UEFA poate decide dacă o echipă în insolvenţă poate juca în Liga Campionilor. Noi am făcut o adresă la UEFA şi aşteptăm un răspuns, pentru că au fost situaţii, cu ani în urmă, au fost echipe care au jucat în cupele europene, dar nu mai sunt aceleaşi condiţii, au schimbat puţin regulamentul. În acest sens am făcut adresa şi să ne răspundă", a spus Iorgulescu.

Gino Iorgulescu a afirmat că se va analiza în cadrul Comitetului Executiv al FRF situaţia cluburilor aflate în insolvenţă, dar care ar avea dreptul din punct de vedere sportiv să participe în cupele europene. "Trebuie să luăm lucrurile bune din această insolvenţă, pentru că toate cluburile ar trebui să se limiteze la banii pe care îi pot da jucătorilor şi să susţină activitatea respectivă. Sperăm să nu ajungem în situaţia ca finala să fie între două echipe aflate în insolvenţă, dar se va lua o hotărâre în Comitetul Executiv sau în Adunarea Generală cine va merge în Liga Europa din Cupa României", a completat Iorgulescu.

În semifinalele Cupei României - Timişoreana sunt calificate trei echipe aflate în insolvenţă, CFR Cluj, Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti. Dacă una dintre acestea va obţine trofeul, atunci câştigătoarea nu va avea dreptul să evolueze în preliminariile Ligii Europa, din cauza situaţiei juridice în care se află. Singura condiţie pentru ca o echipă să evolueze în Liga Europa, în sezonul viitor, din Cupa României este ca Steaua să câştige trofeul, iar titlul de campioană să fie obţinut de o altă formaţie care nu se află în insolvenţă.

Şeful LPF a precizat că reprezentanţii cluburilor ar trebui să fie mai atenţi atunci când angajază un tehnician, pentru a nu fi nevoiţi să îi schimbe des. "Să fie mai atenţi când aleg antrenorii, iar antrenorii să fie mai atenţi când antrenează echipele şi să aibă rezultate, pentru că rezultatele te ţin în viaţă. Altfel, o să fie tot timpul această problemă a schimbării antrenorilor", a comentat Iorgulescu, după ce Oleg Protasov (Astra), George Ogăraru (Universitatea Cluj) şi Tibor Selymes (Oţelul Galaţi) şi-au încheiat relaţiile contractuale după meciurile din week-end-ul trecut.

Întrebat ce părere are despre intenţia antrenorului echipei CFR Cluj, Eugen Trică, de a juca din nou pentru gruparea ardeleană, la vârsta de 39 de ani, Iorgulescu a răspuns: "Dacă e o legitimare corectă, atunci pot să joc şi eu. Nu ştiu dacă e cea mai bună soluţie ca Trică să rămână pe teren. Am mai auzit că şi Gică (n.r. - Hagi) ar vrea să intre. Cred că au o vârstă şi nu cred că sunt la nivelul la care ar putea duce 90 de minute sau chiar o repriză în condiţiile în care se joacă destul de tare. Am mai auzit un zvon că Hagi s-ar antrena şi ar vrea să intre, dar întrebaţi-l pe el."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici