Goian, criticat de presa italiană

Fundaşul Dorin Goian a fost criticat de presa italiană după debutul său la echipa US Palermo, în partida de miercuri, de pe teren propriu, scor 3-3, cu formaţia AS Roma, din etapa a V-a din Serie A.

18 afișări
Imaginea articolului Goian, criticat de presa italiană

Goian a fost criticat de presa italiană (Imagine: Mediafax Foto)

Site-urile calciomercato.it, blitzquotidiano.it şi sportmediaset.it l-au notat cu 4,5 pe internaţionalul român.

"A fost nervos, a luat un cartonaş galben în debutul meciului şi apoi a riscat să fie eliminat. A fost cel mai slab din apărarea sicilienilor", a scris calciomercato.it.

"Goian a fost total nepregătit pentru acest meci, din toate puncte de vedere. Putea fi eliminat", a notat blitzquotidiano.it.

"Dorin Goian provine din şcoala românească de fotbal atât de dragă lui Walter Zenga, dar a picat primul său examen important. A fost un simplu jalon în calea slalomiştilor Totti şi Taddei. A jucat cea mai mare parte a meciului datorită arbitrului Gianluca Rocchi, care l-a iertat de un al doilea cartonaş galben", a scris sportmediaset.it.

Site-ul mediagol.it i-a acordat nota 5 lui Goian. "Debutul său la Palermo a început cu un cartonaş galben. Apoi a riscat în două rânduri să-l primească pe cel roşu şi a avut câteva intervenţii cel puţin curioase. A făcut un joc slab, dar are ca scuză faptul că se află la primul meci în Italia", a scris sursa citată.

Agenţia Datasport şi site-ul goal.com l-au notat cu 5,5 pe fundaşul român. "Decis şi furios, Goian a părut hilar atunci când atacanţii Romei au accelerat ritmul de joc", a scris Datasport.

"Dintre jucătorii trimişi de Zenga în apărare, Goian a fost singurul care a dat dovadă de nesiguranţă şi asta putea să coste formaţia siciliană. Din fericire, colegii lui au fost atenţi şi au mai salvat din greşelile românului", a notat goal.com.

Site-urile siciliainformazioni.it şi livesicilia.it i-au acordat nota 6 internaţionalului român. "A avut câteva pase hazardate, dar gigantul din Suceava a terminat meciul pe teren, chiar dacă 90 de minute au părut cam multe pentru el. Goian a suferit atunci când fotbaliştii Romei au apăsat pe acceleraţie", a scris siciliainformazioni.com.

"Zenga i-a acordat o şansă lui Goian, deoarece avea nevoie de greutate şi înălţime în defensivă. Românul a avut o prestaţie fizică şi a respins orice balon aşa cum a putut, fără să fie interesat de opţiunile tehnice", a notat livesicilia.it.

Antrenorul echipei US Palermo,Walter Zenga, a declarat la sfârşitul meciului că l-a folosit pe Goian pentru a-l odihni pe Cesare Bovo. "Goian a fost trimis în teren pentru a-i acorda o pauză lui Bovo, pentru a avea meciuri în picioare, deoarece nu poate fi util echipei dacă este inactiv. Va trebui să avem răbdare cu el şi să nu-l criticăm de la debut", a spus Zenga.

Fundaşul Dorin Goian a debutat la echipa Palermo într-un meci oficial în Serie A, fiind integralist în întâlnirea cu AS Roma, scor 3-3, din etapa a V-a a campionatului italian. Goian a primit un cartonaş galben în minutul 15.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici