Google, condamnat să-i plătească 500.000 de dolari lui Rubens Barrichello

Grupul de internet Google a fost condamnat de o instanţă din Sao Paulo să plătescã 500.000 de dolari (n.r. - aproximativ 340.000 de euro) pilotului de F1 Rubens Barrichello pentru că a găzduit profiluri false ale sportivului brazilian pe reţeaua sa socială, Orkut.

13 afișări
Imaginea articolului Google, condamnat să-i plătească 500.000 de dolari lui Rubens Barrichello

Google, condamnat să-i plătească 500.000 de dolari lui Rubens Barrichello (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia instanţei a fost publicată, luni, de ziarul oficial al statului brazilian.

Suma finală a acestor daune ar putea să se ridice la 700.000 de dolari, doarece acest proces datează din iulie 2006, iar Google riscă plata unei amenzi de 590 de dolari pentru fiecare zi în care profilurile au continuat să existe online.

Potrivit presei braziliene, mai mult de 300 profiluri false cu numele pilotului Rubens Barrichello au apărut pe Orkut, o reţea socială ce aparţine Google şi care este extrem de populară în Brazilia, chiar dacă în prezent pierde teren în faţa versiunii portugheze a Facebook.

Grupul Google nu a reacţionat încă la această hotărâre.

Barrichello, care a concurat pentru Brawn GP în acest sezon, a terminat pe locul trei în clasamentul piloţilor în Campionatul Mondial 2009, în urma britanicului Jenson Button şi germanului Sebastian Vettel. În 2010, Barrichello va pilota pentru echipa Williams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici