Henry a depăşit recordul de goluri marcate pentru Franţa

Atacantul Thierry Henry, autor a două goluri în două minute la partida cu Lituania, de miercuri, a reuşit să depăşească recordul de reuşite în naţionala Franţei, deţinut alături de Michel Platini, după ce a încris până acum de 43 de ori, informează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Henry a depăşit recordul de goluri marcate pentru Franţa

Henry a depăşit recordul de goluri marcate pentru Franţa

Henry, aflat la a 96-a selecţie, a egalat recordul lui Platini, sâmbătă, în Insulele Feroe, când a marcat al doilea gol al Franţei, în meciul câştigat cu 6-0.

Atacantul echipei FC Barcelona îl devansează acum pe Platini cu două goluri în topul celor mai buni marcatori, şi are cu opt reuşite mai multe decât David Trezeguet, jucător care nu a fost convocat miercuri.

Thierry Henry, transferat în această vară de la Arsenal Londra la FC Barcelona, a debutat în echipa Franţei la 11 octombrie 1997, în meciul cu Africa de Sud, la 20 de ani. Campion mondial (1998) şi european (2000) cu echipa Franţei, Henry a fost şi cel mai bun marcator francez la CM-98, Euro-2000 şi la CM-2006 (la egalitate cu Zidane) cu 3 goluri.

De asemenea, el a fost golgheterul Angliei de trei ori, în sezoanele 2002-2003 (22 goluri), 2004-2005 (30 goluri) şi 2005-2006 (27 goluri).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici