Hochei pe gheaţă: Suedia învinge Finlanda şi se califică în finala turneului olimpic

Echipa masculină de hochei pe gheaţă a Suediei a învins, vineri, cu scorul de 2-1 (0-0, 2-1, 0-0), reprezentativa Finlandei şi s-a calificat în finala turneului din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci, în care va întâlni, duminică, formaţia SUA sau pe cea a Canadei.

122 afișări
Imaginea articolului Hochei pe gheaţă: Suedia învinge Finlanda şi se califică în finala turneului olimpic

Hochei pe gheaţă: Suedia învinge Finlanda şi se califică în finala turneului olimpic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Finlandezii au deschis scorul în minutul 26.17, prin Jokinen, dar până la finalul reprizei secunde suedezii au reuşit să marcheze de doua ori, în minutele 31.39, prin Eriksson, şi 36.26, prin Karlsson, ultimul gol fiind înscris în superioritate numerică.

A doua semifinală se va disputa tot vineri, de la ora 19.00, între SUA şi Canada, respectiv vicecampioana şi campioana olimpică en titre. Învingătoarea va întâlni Suedia, pentru medaliile de aur/argint, în timp ce învinsa va juca, sâmbătă, pentru bronz, cu Finlanda, locul 3 la ediţia precedentă a JO, de la Vancouver.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici