Iancu: Decizia Tribunalului Bucureşti a încălcat Constituţia

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a anunţat că a făcut recurs la decizia Tribunalului Bucureşti pe motiv că aceasta a încălcat Constituţia României şi va face o plângere împotriva judecătoarei Ilea Cătălina, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al grupării bănăţene.

68 afișări
Imaginea articolului Iancu: Decizia Tribunalului Bucureşti a încălcat Constituţia

Iancu: Decizia Tribunalului Bucureşti a încălcat Constituţia (Imagine: Liviu Adascaliţei/Mediafax Foto)

"Acţiunea promovată de FC Timişoara SA, în contradictoriu cu SC Politehnica Timişoara SA (Zambon), ce face obiectul dosarului nr. 25158/3/2008 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, este o acţiune comercială ce tinde la costatarea nulităţii absolute a clauzei abuzive, înscrisă în Actul Constitutiv al societăţii lui Zambon (SC Politehnica Timişoara SA), privitoare la preluarea drepturilor şi patrimoniului Asociaţiei Sportive Fotbal Club Timişoara. Judecătoarea Ilea Cătălina, învestită cu soluţionarea cauzei, a considerat că, fiind vorba de un litigiu între două cluburi de fotbal, care sunt afiliate la FRF (deşi am făcut dovada că SC Politehnica Timişoara SA a lui Zambon Claudio nu mai este afiliată la FRF), competente să judece sunt Instanţele sportive, în speţă Comisiile FRF. În consecinţă a respins acţiunea ca nefiind de competenţa instanţelor judecătoreşti de drept comun. Soluţia dată de Tribunalul Bucureşti, care refuză astfel să judece un litigiu între două societăţi comerciale, a fost atacată, în termen legal, cu recurs, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel Bucureşti. Totodată, judecătoarei Ilea Cătălina, care, refuzând să judece un litigiu comercial, încalcă astfel articolul 21 din Constituţia României, articolul 2 Cod procedură civilă, articolul 3 Cod civil, făcându-se vinovată de denegare de dreptate, i se va formula plângere la Consiliul Superior al Magistraturii. În continuare, aşteptăm stabilirea termenului de judecată în recurs, de către Curtea de Apel Bucureşti", a explicat Marian Iancu.

Oficialul clubului timişorean a mai spus că decizia luată de Tribunalul Bucureşti nu a dat câştig de cauză niciuneia dintre părţile implicate în acest proces. "Prin sentinţa pronunţată de Tribunalul Bucureşti nu a fost acordat câştig de cauză niciuneia dintre părţile în litigiu; instanţa a refuzat pur şi simplu să judece, declarându-se necompetentă", a încheiat Iancu.

Citeşte şi

Tribunalul a respins acţiunea lui Marian Iancu

FRF a pus în aplicare decizia FIFA de penalizare cu 6 puncte a FC Timişoara

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici