Iancu îi atacă pe conducătorii CFR-ului după ce aceştia au refuzat arbitri străini

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, i-a atacat, luni, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării bănăţene, pe oficialii clubului CFR Cluj, care au refuzat brigadă străină la partida programată în etapa a XI-a a Ligii I, sugerând că fosta campioană este protejată de arbitri.

11 afișări
Imaginea articolului Iancu îi atacă pe conducătorii CFR-ului după ce aceştia au refuzat arbitri străini

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

"Motivul invocat de CFR Cluj vine să susţină şi să întărească un interes parşiv, comentat şi analizat de toţi specialiştii în fotbal şi nu doar de ei. Se naşte întrebarea: în beneficiul cui sunt consecvenţi domnii de la CFR Cluj? Al arbitrilor plătiţi din baremul obligatoriu pentru prestaţiile lor proaste sau interesate, ca apoi, în baza principiului invocat, pentru care au militat şi au votat în Comitetul Executiv aceştia să fie mai «maleabili» când fluieră un meci al clujenilor? Sau pentru ca CCA să se vadă obligată a fi solidară cu interesele lor ca răsplată pentru ataşamentul faţă de cauza arbitrajului românesc? Ambele variante şi, din nefericire, nu numai, pot fi răspunsuri corecte", susţine preşedintele FC Timişoara în comunicat.

"În nesimţirea ei, această situaţie complică normalitatea în care ar trebui să se desfăşoare meciul de la Cluj, în sensul în care oficialii acestui club devin responsabili în faţa opiniei publice, iubitoare de fair-play, corectitudine, echidistanţă şi şanse egale în orice competiţie sportivă şi mai ales în fotbal. Am fi imbecili să credem că acest lucru îi apasă. Nu ar fi pentru prima oară când, aroganţi, ar sfida pe toată lumea, gândind, în oprobriul public, că scopul scuză mijloacele. Trăim periculos un episod relativ recent consumat din care am ieşit şifonaţi, dar verticali. Am avut dreptate în acea finală a Cupei României şi ne-am fi dorit să nu se mai întâmple niciodată. Ne-am înşelat sau poate între timp domniile lor s-au vindecat. Vom vedea. Preşedintele Mureşan, prin poziţia în Comitetul Executiv cu certitudine pe noi, cei de la FC Timişoara, nu ne reprezintă, şi, sincer, mă întreb: oare pe cine? Un lucru e sigur: pe ei, pe...", se arată în comunicatul postat pe site-ul politimisoara.com.

Conducerea clubului CFR Cluj a remis, luni, o adresă către FC Timişoara în care anunţa că refuză arbitri străini la meciul programat, duminică, cu începere de la ora 21.45.

"Domnule director executiv, clubul nostru vă aduce la cunoştiinţă faptul că fiind consecvenţi principiului că aducerea de arbitri străini în Liga I nu este benefică, în acest sens făcând şi un demers către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, susţinut de încă 12 cluburi. În consecinţă nu suntem de acord cu aducerea brigăzilor de arbitri străini la partida ce se va disputa între echipele CFR Cluj şi FC Timişoara şi nici la o altă partidă pe care clubul nostru o va disputa", se arată în adresa semnată de preşedintele Iuliu Mureşan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici