Iancu: Iniţiativa lui Sepsi de a înceta raporturile trebuie consolidată printr-o decizie definitivă

Preşedintele CA al FC Timişoara, Marian Iancu, a postat un comunicat pe site-ul oficial al grupării timişorene, în care se arată că "iniţiativa lui Lazslo Sepsi de a înceta raporturile contractuale trebuie să fie consolidată printr-o hotărâre definitivă a comisiilor abilitate, inclusiv TAS".

135 afișări
Imaginea articolului Iancu: Iniţiativa lui Sepsi de a înceta raporturile trebuie consolidată printr-o decizie definitivă

Lasylo Sepsi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Iniţiativa lui Laszlo Sepsi şi anume aceea de a înceta raporturile contractuale nu ne este opozabilă. Această iniţiativă trebuie să fie consolidată printr-o hotărâre definitivă a comisiilor abilitate, inclusiv TAS. Acestea pot delibera în baza justei cauze şi pot da hotărâri pe cale de consecinţă. Faptul că TAS a luat act de încetarea raporturilor contractuale din iniţiativa jucătorului, dar îi respinge cererea prin care această Curte să soluţioneze în favoarea lui rezilierea contractului îl obligă să continue activitatea sau să se situeze în afara regulamentelor sportive, să nu se mai prezinte la echipa şi să suporte consecinţele acestor fapte. Toate acestea se vor întâmpla dacă dl. Laszlo Sepsi va hotărî să rişte. Este dreptul lui să-şi asume ceea ce Tribunalul de la Lausanne i-a respins şi anume opţiunea de a nu mai respecta contractul pe care îl are cu Politehnica Timişoara. Clubul nostru este pregătit să ducă până la capăt, cu bună credinţă, contractul cu Laszlo Sepsi, în interesul ambelor părţi, dar în eventualitatea în care drepturile noastre vor fi agresate de către acesta, susţinut fiind de avocaţii lui, vom reacţiona responsabil, cu aceeaşi unitate de măsură, în limita regulamentelor in vigoare", se arată în comunicatul citat.

Într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX, de firma de avocatură Chiuariu & Asociaţii, care a solicitat instanţei elveţiene precizări în acest sens, se arată că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a confirmat că jucătorul Laszlo Sepsi este liber de contract.

"La cererea Chiuariu & Asociaţii, Tribunalul de Arbitraj Sportiv confirmă că Laszlo Sepsi este liber de contract. Ca urmare a informaţiilor false apărute în mass-media, precum şi a poziţiei clubului FC Timişoara, care a negat faptul că jucătorul Laszlo Sepsi ar fi fost declarat liber de contract de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, firma de avocatură Chiuariu & Asociaţii a solicitat tribunalului de la Lausanne să precizeze expres sensul deciziei din cauza Sepsi contra FC Timişoara. Tribunalul a admis cererea formulată de Chiuariu & Asociaţii şi a precizat următoarele: Contractul nr. 602/12.02.2010 încheiat între Laszlo Sepsi şi FC Timişoara este încetat, la iniţiativa lui Laszlo Sepsi, cu justă cauză, din culpa FC Timişoara. Mai mult decât atât, orice altă interpretare a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv privind confirmarea terminării contractului denota lipsă de bună credinţă şi de principii etice, conform completării transmise de TAS", se menţionează în comunicatul firmei de avocatură.

Firma de avocatură a comunicat decizia TAS încă de la 26 ianuarie, însă preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, susţine că Laszlo Sepsi este în continuare jucător aflat sub contract cu gruparea bănăţeană. "Laszlo Sepsi este în continuare jucătorul Politehnicii Timişoara. Cererea de eliberare de sub contract i-a fost respinsă. Totalul sumelor cerute de Lazlo Sepsi prin avocaţi, în faţa TAS, a fost de peste 900.000 euro. Tribunalul a admis suma de 136.000 euro plus alţi 43.800 RON cu titlu de drepturi de hrană. Mare parte din aceste sume au fost deja achitate, în termene regulamentare. După cum se vede şi din dispozitivul sentinţei de la TAS, toate celelalte cereri i-au fost respinse", susţinea Iancu, într-un comunicat publicat, joi, pe site-ul oficial al clubului.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anulat astfel decizia din iunie 2011 a Comisiei de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, confirmând încetarea contractului dintre jucător şi clubul de fotbal, după ce FC Timişoara a încălcat prevederile acestuia prin neplata obligaţiilor financiare.

La doar câteva luni de la semnarea contractului între Laszlo Sepsi şi FC Timişoara, clubul de fotbal a început să întarzie nejustificat plăţile. O prima notificare de plată a fost depusă în decembrie 2010.

În decembrie 2010, clubul a plătit, cu întârziere, mai puţin de jumătate din suma datorată.

Deoarece jucătorului i s-au plătit mai puţin de 75 la sută din drepturile financiare, iar intârzierile au fost mai mari de 60 de zile, fotbalistul a fost îndreptăţit să ceară rezilierea contractului, conform reglementărilor Federaţiei Române de Fotbal. A urmat apoi o procedură îndelungată în faţa Comisiei de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, care s-a prelungit pe durata a şapte luni, timp în care jucătorul a continuat, cu bună-credinţă, să îşi respecte îndatoririle, conform contractului.

Clubul FC Timişoara a fost obligat de către Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal la achitarea sumei de 37.000 de euro fundaşului Laszlo Sepsi, însă nu a reziliat contracul cu firma bănăţeană.

Laszlo Sepsi depusese la sfârşitul lunii mai 2011 o plângere la CSL din cadrul LPF pentru a îşi recupera drepturile financiare neachitate de către club.

Vicecampioana FC Timişoara nu a primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, informa, în 30 mai 2011, preşedintele Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi. Într-o declaraţie televizată, preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, susţinea că gruparea sa nu are nicio datorie faţă de Benfica Lisabona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici