Iancu: Marele câştig e că TAS a validat deciziile comisiilor, dar avem o campioană nemeritată

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, miercuri, că decizia TAS, care a validat hotărârea comisiilor LPF de neprogramare a echipei Pandurii la partida cu Oţelul, reprezintă un mare câştig al fotbalului românesc, dar a precizat că echipa gălăţeană este o campioană nemeritată.

209 afișări
Imaginea articolului Iancu: Marele câştig e că TAS a validat deciziile comisiilor, dar avem o campioană nemeritată

Iancu: Marele câştig e că TAS a validat deciziile comisiilor, dar avem o campioană nemeritată (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

"Ăsta e marele nostru câştig, că TAS a validat decizia comisiilor. În rest, avem o campioană nemeritată. Păcat de munca lui Dorinel, păcat de munca jucătorilor, trei puncte la masa verde, 12 puncte făcute cadou în cascadă de arbitri, un campionat fraudulos câştigat de o echipă fără niciun fel de merit. Mai mult de locurile 5-6 nu aveau cum să obţină", a spus Iancu, la Gsp Tv.

Marian Iancu spune că fotbalul românesc nu se va dezvolta în condiţiile în care arbitrii au ajutat Oţelul să devină campioană.

"Felicit comisiile Ligii, comisiile Federaţiei, iată că încep să funcţioneze. Bravo Mircea Sandu, bravo Dragomir, bravo comisiilor! În rest, am pierdut un campionat, fotbalul nu se va dezvolta din cauza arbitrilor care au driblat în mod necinstit regulamentul şi vor trebui să răspundă, pentru că avem o campioană care nu merită. Nici măcar nu a investit în infrastructură, iar Marius Stan mai are şi nesimţirea să spună că nu îşi propune nimic în grupele Ligii Campionilor, iar toate astea trebuie analizate de cei care conduc şi să ia măsurile care sunt necesare", a adăugat Iancu.

Oficialul grupării bănăţene speră ca şi FC Timişoara să ajungă în grupele Ligii Campionilor.

"Ne dorim să încercăm să ajungem în grupele Ligii, prin preliminarii şi play-off, dar asta înseamnă să învingem pe Dinamo", a precizat Iancu.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat publicităţii, miercuri, un comunicat, în care anunţă decizia de a respinge memoriul clubului Pandurii Târgu Jiu, astfel că meciul cu Oţelul Galaţi din etapa a XIX-a a Ligii I va rămâne consemnat cu scorul de 0-3.

Liga Profesionistă de Fotbal nu a programat echipa Pandurii Târgu Jiu în partida cu Oţelul Galaţi, de pe teren propriu, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I, din cauza datoriei gorjenilor către FC Dinamo din transferul jucătorului Ilie Iordache. Oficialii Pandurilor au contestat la TAS această decizie.

În aşteptarea unui răspuns de la TAS, LPF nu a înmânat tricourile de campioni gălăţenilor, duminică, la meciul cu FC Timişoara, în urma căruia Oţelul devenise campioană matematic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici