Iancu: Membrii Comisiei de Disciplină au dat dovadă de tupeu ordinar

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, joi, la Sport.ro, că membrii Comisiei de Disciplină a LPF au dat dovată de "tupeu ordinar" şi lipsă de respect, suspendându-l mai mult decât pe antrenorul Victor Piţurcă după dialogul jignitor pe care l-au avut într-o emisiune televizată.

15 afișări
Imaginea articolului Iancu: Membrii Comisiei de Disciplină au dat dovadă de tupeu ordinar

Iancu: Membrii Comisiei de Disciplină au dat dovadă de tupeu ordinar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nici nu ar trebui să primim o sancţiune egală. Sancţiunea mea ar fi trebuit să fie mai mică decât a lui. Mi se pare injustă şi inechitabilă o asemnea decizie. Să le fie ruşine celor care au luat această decizie. Sunt pur şi simplu oripilat. Nu pot să-mi dau seama de tupeul ordinar de care au dat dovadă cei care au judecat. E o lipsă de respect pentru cei care investesc în fotbal. Este pur şi simplu o nesimţire", a spus Iancu la Sport.ro

El a explicat de ce l-a întrebat în emisiunea televizată pe Piţurcă dacă este homosexual: "Eu am pus o întrebare legitimă pentru că el s-a luat de aspectul meu fizic şi în momentul în care un bărbat se leagă de aspectul fizic al altui bărbat nu poate să aibă decât anumite conotaţii sau trebuie să aibă în spate o suţinere. Dacă ar fi recunoscut că are asemenea înclinaţii, eu o luam ca un reproş, pentru felul că eu nu arăt şi nu mă încadrez în ceea ce-i convine şi îi place. Dacă nu recunoaşte, atunci o consemnez ca o jignire. Acum, comisiile să mă considere pe mine vinovat mai mare decât Victor Piţurcă... O iau ca pe o lipsă de tact şi o dorinţă a lor de ieşi un nou scandal".

Iancu a declarat că îi va cere socoteală preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, pentru inechitatea arătată de Comisia de Disciplină în acest caz. "Dar de aici şi până ca eu să primesc o suspendare de nu ştiu câte ori mai mare decât Piţurcă, asta nu o mai înţeleg. Şi aici domnul Dragomir trebuie să răspundă de deciziile comisiilor. Dacă nu reuşeşte să răspundă şi să asigure echilibrul şi să respecte adevărul, atunci are o problemă majoră şi va trebui să răspundă în numele comisiilor. Şi o să-i cer în mod oficial să-mi explice şi mie care este diferenţa. Nu o să-l exonerez pe Dragomir care răspunde în faţa noastră de echitatea comisiilor faţă de toată lumea", a menţionat Iancu.

Oficialul FC Timişoara a admis că dacă nu ar fi comparaţia cu Piţurcă, ar considera în regulă decizia luată de LPF în cazul său şi a adăugat că îşi reproşează în dialogul cu fostul selecţioner doar anumite "metafore".

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, a fost suspendat, joi, pentru 3 luni şi a primit o penalitate sportivă de 15.000 lei, în timp ce managerul general al Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a fost suspendat patru etape şi a primit o amendă de 7.950 lei.

Iancu şi Piţurcă s-au atacat public, săptămâna trecută, scandalul dintre cei doi culminând cu un dialog jignitor pe care l-au avut, prin telefon, într-o emisiune de la GSP TV. Oficialul FC Timişoara l-a întrebat pe Piţurcă dacă este homosexual, iar fostul selecţioner a spus despre Iancu că este "garoi", "ţigan" şi "magraon".

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a solicitat FRF şi LPF să analizeze de urgenţă declaraţiile jignitoare dintre cei doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici