Indianul Viswanathan Anand şi-a păstrat titlul de campion mondial la şah

Campionul mondial en-titre la şah, indianul Viswanathan Anand, şi-a păstrat titlul, reuşind să câştige una dintre cele patru partide din tie-break, contra israelianului Boris Gelfand, celelalte trei încheindu-se cu remiză.

189 afișări
Imaginea articolului Indianul Viswanathan Anand şi-a păstrat titlul de campion mondial la şah

Indianul Viswanathan Anand şi-a păstrat titlul de campion mondial la şah (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anand a preluat conducerea miercuri după-amiază, după ce l-a învins pe Gelfand în a doua partidă a tie-break-ului decisiv, după 12 partide care nu au permis departajarea niciunuia dintre cei doi.

Anand, în vârstă de 42 de ani, deţine din 2007 titlul de campion mondial, dar nu ocupă decât locul patru în clasamentul mondial, necâştigând turnee în ultimii trei ani. Gelfand, 43 de ani, ocupă locul 20 la nivel mondial. A câştigat în 2011 Turneul Candidaţilor, ceea ce i-a permis accesul la meciul pentru titlul mondial.

Anand va primi 1,5 milioane de dolari, iar Gelfand un milion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici