Înfrângere categorică pentru handbalistele tricolore în faţa Danemarcei la Campionatul Mondial

Cu un parţial zdrobitor de 2:12 între minutul 15 şi pauză, Danemarca şi-a asigurat a treia victorie din tot atâtea meciuri, cu 39:23, surclasând total reprezentativa României, în ultimul meci din Grupa E la Campionatul Mondial de handbal feminin IHF 2023.

1697 afișări
Imaginea articolului Înfrângere categorică pentru handbalistele tricolore în faţa Danemarcei la Campionatul Mondial

Danemarca vs România 39:23 (21:10)

Extrem de încrezătoare după două victorii categorice cu Chile şi Serbia, care au făcut ca România să aibă cea mai bună medie de goluri marcate după două etape, 40,5 goluri pe meci, echipa lui Florentin Pera a abordat cu aşteptări mari meciul cu Danemarca, jucat în faţa fanilor danezi, în ultimul meci al turului preliminar, în Jyske Bank Boxen, din Herning.

Danemarca ştia că startul lent împotriva Serbiei i-a creat mari probleme în meciul de deschidere al Campionatului Mondial, prin urmare, echipa lui Jesper Jensen ştia foarte bine că are nevoie de un start puternic împotriva României şi a trecut în avantaj de 4:1, graţie unei apărări agresive, forţându-l pe Florentin Pera să ia un time-out la începutul meciului, după nici cinci minute.

Time-out-ul a dat roade pentru România, care a egalat scorul, 4:4, dar Danemarca şi-a revenit, după ce vedeta Kristina Jorgensen a intrat în meci, iar Danemarca s-a desprins la două goluri, 7:5.

România a anulat acest avantaj, egalând la 7:7, dar a fost ultima dată când scorul a fost egal.

Linia de 9 metri a României a marcat doar două goluri din 10 aruncări la finalul primei reprize, ceea ce a determinat Danemarca să se apere avansat şi să blocheze atacul României pe zona interilor şi a pivotului. Mai mult, portarul Sandra Toft a dat o mână de ajutor consistentă, primind doar două goluri în ultimele 15 minute ale primei reprize.

Cu o eficienţă ofensivă de 72%, Danemarca a livrat un ultim sfert de oră impecabil în prima parte a meciului, tricolorele pierzând reperele şi făcând prea multe greşeli, atât ofensiv, cât şi defensiv.

Intermediarul de 12:2 a Danemarcei din finalul primei reprize a fost momentul crucial al meciului, România nemaiavând răspuns în atac, unde portarul Sandra Toft a avut 46% eficienţă la intervenţii, dublată de Althea Reinhardt, cu 83% eficienţă până în minutul 45.

Pe final, înainte de ultimul sfert de oră, Danemarca avea un avantaj de 30:17, care s-a transformat în cele din urmă într-o victorie la 16 goluri pentru echipa lui Jesper Jensen, care şi-a confirmat astfel statutul de favorită la titlu la această ediţie a Campionatului Mondial. În schimb, aceasta a fost a treia cea mai drastică înfrângere a României din istoria competiţiei, recordul fiind stabilit în Brazilia 2011, când a suferit un eşec la 19 goluri în faţa Franţei.

Cu trei victorii în trei meciuri, Danemarca s-a calificat fără probleme în turul principal, unde porneşte cu patru puncte în cont, tot atâtea câte are Germania, cele două formaţii europene părând a fi favorite la obţinerea unui loc în sferturile de finală.

România şi Polonia vor avea câte două puncte în Grupa a III-a, formaţia lui Florentin Pera trebuind să treacă peste această înfrângere pentru a-şi atinge obiectivul, un loc în sferturile de finală, mai ales că Cristina Neagu pare a fi pregătită să revină în lot, după ce a lipsit în toate cele trei meciuri din turul III preliminar.
România joacă în primul meci al grupelor principale în compania Germaniei, joi, de la ora 19.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici