Inter Milano, amendată din cauza unor bannere cu mesaje jignitoare

Gruparea Internazionale Milano, la care este legitimat Cristian Chivu, a fost amendată cu 30.000 de euro de justiţia sportivă, care a ordonat şi închiderea unei părţi a stadionului, după ce suporterii formaţiei milaneze au afişat bannere cu mesaj jignitor la meciul cu Napoli, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Inter Milano, amendată din cauza unor bannere cu mesaje jignitoare

Inter Milano, amendată din cauza unor bannere cu mesaje jignitoare

Cu ocazia meciului dintre cele două echipe, disputat pe 6 octombrie, în etapa a VII-a din Serie A, "«ultraşii» Interului s-au grupat în tribuna Nord şi au afişat bannere de mari dimensiuni (5 metri pe 1,5 metri) cu mesaje jignitoare la adresa fanilor formaţiei Napoli şi a oraşului Napoli", a apreciat judecătorul sportiv Gianpaolo Tosel, din cadrul Federaţiei Italiene de Fotbal.

Cotidianul Gazzetta dello Sport a publicat a doua zi după meci o fotografie cu unul dintre bannere, prin care suporterii formaţiei Napoli erau calificaţi drept "tuberculoşi".

Judecătorul Gianpaolo Tosel şi-a motivat decizia prin "gravitatea faptei şi agresivitatea ce denotă din mesajele respective", apreciind că un astfel de comportament "constituie o denigrare a originii adversarilor".

Sectorul tribunei Nord vizat de sancţiunea dictată de justiţia sportivă, şi în care de obicei stă galeria formaţiei Intr Milano, va fi închis cu ocazia meciului cu Sampdoria Genova, programat pe 31 noiembrie, în etapa a X-a a campionatului italian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici