Irina Begu şi Daria Kasatkina s-au calificat în optimi la Dubai, în proba de dublu

Dublul format din Irina Begu şi rusoaica Daria Kasatkina a câştigat, duminică, meciul cu perechea ucraineană Katerina Bondarenko/Elina Svitolina, scor 5-7, 7-6 (3), 10-6, în manşa inaugurală a turneului WTA Premier 5 de la Dubai, Emiratele Arabe Unite, disputat pe suprafaţă rapidă.

237 afișări
Imaginea articolului Irina Begu şi Daria Kasatkina s-au calificat în optimi la Dubai, în proba de dublu

Irina Begu şi Daria Kasatkina s-au calificat în optimi la Dubai, în proba de dublu (Imagine: Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

Partida a durat o oră şi 52 de minute. Begu şi Kasatkina au reuşit patru aşi şi trei break-uri, cedând serviciul de patru ori. Românca şi rusoaica au câştigat mai multe puncte decât adversarele, raport 91-78.

Momentul decisiv al meciului a fost în setul doi, când Bondarenko şi Svitolina au condus cu 3-0 şi 5-3. Begu şi Kasatkina au făcut break pentru 5-5, iar din acel moment jocul a curs în favoarea lor.

Pentru această victorie, românca şi rusoaica şi-au asigurat 105 puncte în clasamentul de dublu WTA şi un cec în valoare de 8.900 de dolari.

În optimile turneului de la Dubai, Irina Begu şi Daria Kasatkina vor juca împotriva învingătoarelor din partida Elise Mertens/Alexandrina Naydenova (Belgia/Bulgaria) - Hao-Ching Chan/Iaroslava Şvedova (Taiwan/Kazahstan), favorite 5.

Begu (26 de ani) şi Kasatkina (19 ani) fac pereche la dublu de la începutul acestui an, când au ajuns până în sferturile de finală ale turneului de la Brisbane, Australia.

Turneul WTA Premier 5 de la Dubai se desfăşoară în perioada 17-25 februarie şi este dotat cu premii totale de 2.666.000 de dolari.

România mai este reprezentată pe tabloul principal de dublu de către Raluca Olaru (27 de ani, locul 64 WTA), care face pereche cu ucraineana Olga Savchuk (29 de ani, 51 WTA). Cele două vor juca, luni, împotriva echipei Nao Hibino/Alicja Rosolska (Japonia/Polonia).

Tot duminică, Irina Begu (locul 28 în clasamentul mondial) a fost învinsă, scor 1-6, 5-7, de letona Anastasija Sevastova (locul 35 WTA), în primul tur al întrecerii de simplu de la Dubai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici