Irina Begu: Sper ca în faza finală a BCR Open România să ajungă cât mai multe românce

Jucătoarea Irina Begu, locul 78 WTA, a declarat, joi, că îşi doreşte cât mai multe românce în faza finală a BCR Open România Ladies, turneu dotat cu premii de 100.000 de dolari, care se va desfăşura în perioada 18-23 iulie, la Academia de Tenis Herăstrău.

3 afișări

"Sper să am mai mult succes la turneul BCR Open România decât la Wimbledon. E important, mai ales că joc acasă şi mă va susţine şi familia. Eu la fiecare turneu îmi propun un rezultat cât mai bun, acum vom vedea. Sper ca în faza finală să ajungă cât mai multe românce pentru că va fi cu atât mai bine pentru turneu", a spus jucătoarea română.

Irina Begu, eliminată de italianca Flavia Pennetta în turul doi al turneului de la Wimbledon, îşi reproşează faptul că la prima prezenţă pe tabloul principal rezervat senioarelor nu a avut mai mult curaj. "La Wimbledon am avut emoţii, e normal, chiar dacă am jucat acolo şi la junioare acum doi ani. Am intrat OK în teren spun eu, mă aşteptam să am un meci foarte greu. Din păcate nu am crezut foarte mult în mine, iar în primul set am fost un pic mai fricoasă. Îmi place foarte mult la Wimbledon, păcat de vreme. A plouat foarte mult. Dintre toate turneele, preferatul meu este Roland Garros, pentru că se joacă pe zgură, dar ca organizare îmi place Australian Open", a explicat Begu.

Parcursul lui Horia Tecău în proba de dublu de la Wimbledon este pus de Irina Begu pe seama antrenamentelor pe suprafeţele dure efectuate de tensimanul român în ultimul timp. "Mă bucur foarte mult pentru Horia, este un rezultat foarte bun ţinând cont că şi anul trecut a jucat finala. Horia s-a antrenat foarte mult şi pe hard în America, o suprafaţă rapidă, şi asta cred că asta l-a ajutat la Wimbledon", a adăugat Begu.

Jucătoarea Raluca Olaru, care a coborât în clasamentul WTA până pe locul 187, a declarat joi că îşi doreşte rezultate bune la BCR Open România Ladies, dar nu vrea să promită nimic dinainte. "Chiar înainte de Wimbledon am avut probleme la încheietura dreaptă şi a trebuit să stau trei săptămâni după turneul de la Paris. De aceea la Wimbledon nu am fost foarte bine pregătită, dar bucuria mea a fost că am putut să joc fără durere. Acum lucrurile stau bine şi sper să o iau de la început. Am căzut în clasament, dar lucrurile acestea sunt inevitabile. Întotdeauna trebuie să te lupţi cu accidentările, cu stările prin care treci, cu adversarele, cu tot. Aşa că trebuie să găsesc soluţii. La Bucureşti îmi doresc multe, dat nu vreau să promit nimic. Am decis să-mi dau un timp mai lung pentru revenire. Mi-am propus ca revenirea să fie până la sfârşitul anului, sper ca joc să reuşesc pentru că asta este cel mai important, rezultatele vin şi ele", a spus Olaru.

Ea promite însă spectacol în situaţia în care o va întâlni pe Irina Begu în cadrul turneul de la Bucureşti. "Deşi suntem multe românce nu am jucat foarte des împreună, o să fie interesant să ne confruntăm. Cei care vor veni vor avea parte de mult spectacol", a explicat Raluca Olaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici