Italia ajunge la Euro 2024 după un 0-0 tensionat cu Ucraina

Italia s-a calificat la Euro 2024 după ce a remizat, luni, 0-0 cu Ucraina, în ultimul meci din Grupa C a preliminariilor de calificare. În ciuda rezultatului, şi ucrainenii îşi mai pot asigura un loc la turneul final în urma unui baraj ce se va juca la primăvară.

466 afișări
Imaginea articolului Italia ajunge la Euro 2024 după un 0-0 tensionat cu Ucraina

Italia ajunge la Euro 2024 după un 0-0 tensionat cu Ucraina

Italia, campioana europeană, a terminat pe locul doi, la egalitate de puncte cu Ucraina, locul trei, dar cu un bilanţ mai bun în confruntările directe, după o partidă tensionată care ar fi putut merge în ambele sensuri.

Italienii au terminat la şase puncte în spatele Angliei, care şi-a asigurat calificarea după ce a învins Italia cu 3-1 pe Wembley în octombrie.

Ucraina, care nu a învins niciodată Italia, a solicitat un penalty după o intervenţie stângace a lui Bryan Cristante asupra lui Mykhailo Mudryk în minutele suplimentare de joc, dar nu s-a acordat nimic.

Ucrainienii încă mai pot rezerva un loc la un al patrulea Campionat European consecutiv pentru ei prin intermediul play-off-ului din martie. Tragerea la sorţi a playoff-ului va avea loc joi la Nyon.

"Ucraina a arătat că este o echipă pregătită şi ne-a dat bătăi de cap", a declarat antrenorul Italiei, Luciano Spalletti, pentru Rai Sport.

"Astăzi am făcut un meci bun pentru că în prima repriză am avut multe ocazii de a asigura rezultatul. Apoi, când nu am reuşit să facem acest lucru, meciul a devenit mai murdar şi mai fizic.

"Au adus jucători mai fizici, dar în acel moment nu au mai jucat fotbal".

"Suntem foarte fericiţi", a spus Donnarumma. "Suntem acolo unde merităm să fim, cu toate dificultăţile pe care le-am avut, dar datorită noului antrenor şi noului staff ne-am întors".

Sub comanda lui Spalletti, care a preluat funcţia de la Roberto Mancini în august, Italia a obţinut trei victorii, două egaluri şi o înfrângere, după ce nu s-a calificat la Cupa Mondială de anul trecut din Qatar.

Campionatul European va avea loc în Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici