Japonezii au ieşit în gară, ca să blocheze desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

  • 30 de protestari japonezi au manifestat împotriva Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
  • 80% dintre japonezii participanţi la un studiu consideră că întrecerea trebuie amânată.
  • Preşedintele Comitetului Olimpic şi-a anulat vizita la Tokyo din cauza creşterii incidenţei.
2292 afișări
Imaginea articolului Japonezii au ieşit în gară, ca să blocheze desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Japonezii au ieşit în stradă ca să blocheze desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Aproximativ 30 de protestatari s-au adunat cu pancarte şi au scandat împotriva susţinerii jocurilor olimpice într-o gară din Tokyo.

Aceştia au reacţionat după ce preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, şi-a anulat vizita în Japonia după ce cazurile de infectări cu COVID s-au înmulţit. Hiroshi Hoshino, un protestatar în vârstă de 71 de ani spune că acest fapt demonstrează gravitatea situaţiei.

HIROSHI HOSHINO, protestatar:
”Dacă Bach nu vine, asta înseamnă că este o situaţie în care nu pote să apară, asta atestă că suntem într-o situaţie de urgenţă”.

Un studiu publicat de ziarul japonez Asahi arată că mai mult de 80% dintre cei peste 1500 de participanţi spun că jocurile ar trebui anulate sau amânate. În Japonia, ultimele cifre arătau peste 600.000 de cazuri de infectări şi peste 11.500 de decese.

Nemulţumirea este generală în Japonia. Într-un interviu pentru CNN, CEO-ul companiei Rakuten a protestat împotriva decizie guvernului nipon de a permite disputatea Jocurilor Olimpice de Vară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici