Japonezii promit proiectarea 3D a meciurilor CM-2022 pe 400 de stadioane din 208 ţări

Japonia propune, în dosarul candidaturii sale pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2022, proiectarea 3D a meciurilor din cadrul competiţiei pe aproape 400 de stadioane din cele 208 state membre ale FIFA.

50 afișări
Imaginea articolului Japonezii promit proiectarea 3D a meciurilor CM-2022 pe 400 de stadioane din 208 ţări

Japonezii promit proiectarea 3D a meciurilor CM-2022 pe 400 de stadioane din 208 ţări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit proiectului "Sărbătoarea universală a fanilor", Japonia, care a organizat Cupa Mondială din 2002 împreună cu Coreea de Sud, promite să investească şase miliarde de dolari (4,63 miliarde de euro) pentru ca aproximatix 360 de milioane de spectatori din cele 208 ţări membre ale FIFA să urmărească pe ecrane uriaşe instalate pe aproape 400 de stadioane transmisia 3D a meciurilor Mondialului din 2022.

Intenţiile japonezilor nu se opresc aici. Dacă tehnologia va permite, partidele vor fi proiectate direct pe gazon, astfel că spectatorii vor putea asista la un meci aproape în condiţii reale, de la mii de kilometri distanţă de locul unde se desfăşoară întâlnirea.

O delegaţie a FIFA, condusă de preşedintele Federaţiei Chiliene de Fotbal, Harold Mayne-Nicholls, se află de luni în Japnia pentru a studia dosarul de candidatură al acestei ţări. Reprezentanţii forului internaţional au survolat marţi cu elicopterul locul ales în Osaka pentru construirea unui stadion cu o capacitate de 83.000, care ar urma să găzduiască meciul de deschidere şi finala competiţiei din 2022. Delegaţia va vizita, miercuri, un stadion din Saitama, unde ar putea avea loc tragerea la sorţi.

FIFA va anunţa la 2 decembrie numele ţărilor care vor găzdui Cupa Mondială în 2018 şi 2022.

Japonia, Australia, Coreea de Sud, Qatar şi SUA candidează pentru Cupa Mondială din 2022, în timp ce Belgia şi Olanda (candidatură comună), Spania şi Portugalia (candidatură comună), Anglia, SUA, Rusia şi Australia doresc să organizeze competiţia din 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici