Jean Pădureanu anunţă că Gloria Bistriţa va intra în insolvenţă

Preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a declarat, luni, că intrarea în insolvenţă este singura soluţie pentru salvarea grupării ardelene şi că el va rămâne doar preşedinte onorific, conducerea urmând să fie preluată de Alexandru Hatfaludi.

1729 afișări
Imaginea articolului Jean Pădureanu anunţă că Gloria Bistriţa va intra în insolvenţă

Jean Pădureanu (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

"Înclinăm să mergem către insolvenţă. Aşa spun juriştii clubului şi alţii din afară că insolvenţa este singura soluţie momentan. Rostul insolvenţei este să ne asigure o protecţie a Tribunalului în faţa creditorilor. Am luat hotărârea de intrare în insolvenţă, dar o vom pune în aplicare în cel mult o săptămână. Dacă această soluţie duce spre salvarea clubului nu poate decât să mă mulţumească. Dacă ne redresăm financiar, vom scăpa şi de retrogradare", a declarat Pădureanu pentru MEDIAFAX.

Întrebat cine va fi administrator special, Pădureanu a declarat că funcţia îi va reveni actualului director general Alexandru Hatfaludi. "S-a mai întâmplat ceva în ultimele zile. De o săptămână, din cauza stării mele de sănătate, m-am cam dat puţin la o parte şi a fost nominalizat el pentru funcţia de preşedinte, iar eu voi rămâne preşedinte de onoare. Aşteptăm Adunarea Generală să fie validat, să preia funcţia de preşedinte, şi tot el va fi numit şi administrator special din partea clubului", a explicat Pădureanu.

Preşedintele bistriţean, care suferă de diabet, are probleme cu spondiloza care îi dă dureri de musculatură, la încheieturi şi de cap.

Jean Pădureanu a menţionat că nu a fost fixată data Adunării Generale a clubului Gloria Bistriţa.

În luna iulie a anului trecut, conducerea clubului a aprobat restrângerea activităţii lui Jean Pădureanu la nivelul atribuţiilor de preşedinte al Consiliului Director, el fiind până atunci şi director general. Postul de director general a fost preluat atunci de Alexandru Hatfaludi, care a mai îndeplinit în cadrul clubului, de-a lungul timpului, funcţiile de director al Complexului Sportiv Gloria şi de administrator al grupării bistriţene.

Gloria Bistriţa va deveni a treia grupare din Liga I care deschide procedura de insolvenţă din cauza problemelor financiare, după FC Rapid şi Universitatea Cluj. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici