Jean Pădureanu, eliberat condiţionat: M-am descurcat foarte bine în penitenciar, prietenii au avut grijă şi m-au alimentat bine

Tribunalul Ilfov a decis joi, definitiv, ca fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa Jean Pădureanu să fie eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

852 afișări
Imaginea articolului Jean Pădureanu, eliberat condiţionat: M-am descurcat foarte bine în penitenciar, prietenii au avut grijă şi m-au alimentat bine

Jean Pădureanu, eliberat condiţionat după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsă

Instanţa Tribunalului Ilfov a respins ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei din 30 aprilie, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, dispunând ca Jean Pădureanu să fie eliberat condiţionat.

"Menţine dispoziţiile sentinţei penale nr. 986 din data de 30.04.2015 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 14126/4/2015 şi dispune punerea de îndată în libertate (dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză) a condamnatului Pădureanu Jean, de sub puterea MEPI nr. 432/2014 emis de Tribunalul Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 238/2012", se arată în decizia Tribunalului Ilfov.

Hotărârea Tribunalului Ilfov este definitivă. Jean Pădureanu a executat un an şi trei luni din pedeapsa de trei ani şi patru luni primită în dosarul transferurilor de jucători.

Pădureanu: M-am descurcat foarte bine în penitenciar, prietenii au avut grijă şi m-au alimentat bine

Jean Pădureanu a declarat, la ieşirea din Spitalul Penitenciar Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a dispus, joi, eliberarea condiţionată a acestuia, că s-a descurcat foarte bine în perioada în care a fost încarcerat, întrucât prietenii au avut grijă de el şi l-au alimentat foarte bine.

Pădureanu a plecat, joi, din Spitalul Penitenciar Jilava, după ce Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea condiţionată a fostului preşedinte al Gloriei Bistriţa.

Întrebat, la ieşirea din unitatea de detenţie, dacă a beneficiat de un tratament bun în perioada în care a fost încarcerat, Jean Pădureanu a răspuns afirmativ, adăugând că va merge acasă, la Bistriţa. "Mă duc acasă şi mă apuc de treabă", a spus Pădureanu.

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa a mai spus că s-a descurcat foarte bine în penitenciar. "Colegii de serviciu, prietenii au avut grijă şi m-au alimentat foarte bine", a adăugat Jean Pădureanu.

Întrebat dacă va merge la control la spital, Pădureanu a spus că va merge la Bistriţa.

Totodată, el a spus că, în ultimul an, a fost preşedinte de onoare la echipa de fotbal Gloria Bistriţa, susţinând că oraşul "a câştigat o gură de oxigen" prin eliberarea sa.

Întrebat de ce spune acest lucru, Pădureanu a răspuns: "Ştie că fac treabă unde mă pun să fac treabă. Ştiu că lucrurile se vor îndrepta la fotbal".

Întrebat cum de a ajuns de la preeşedinte de club de fotbal la ipostaza de deţinut, Pădureanu a spus: "Se mai întâmplă greşeli în viaţă. O singură greşeală am făcut, am plecat din club acasă, pe jos. Am zis mă duc acasă, «hai că merg şi eu cu dumneata până acasă». Am fost acasă, nu am plecat de acasă, că am fost în arest la domiciliu arestat".

În 30 aprilie, Judecătoria Sectorului 4 a decis că Jean Pădureanu poate fi eliberat condiţionat, însă acesta a rămas încarcerat până la judecarea contestaţiei şi pronunţarea unei decizii definitive, de către Tribunalul Ilfov.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 4 arăta, în motivarea deciziei de eliberare condiţionată, că Jean Pădureanu a demonstrat că îşi însuşeşte scopul preventiv şi educativ al pedepsei, aşa încât să poată fi reintegrat în societate.

Judecătorul menţiona în motivare că Jean Pădureanu a executat o treime din pedeapsa de 1.218 zile, iar în perioada detenţiei conduita sa a fost corespunzătoare. Magistratul mai arăta că Pădureanu a dat dovezi de îndreptare prin participarea la activităţile socio-educative "chiar în condiţiile în care starea sa de sănătate este una precară".

În ceea ce priveşte neplata despăgubirilor civile invocată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, instanţa a considerat că acesta nu este un motiv care prin el însuşi să conducă la amânarea liberării condiţionate a lui Pădureanu. Comisia reclama că Pădureanu nu a achitat cheltuieli de judecată în cuantum de 65.000 lei, despăgubiri în cuantum de 328.440 lei şi accesoriile, ANAF începând executarea silită.

Avocatul lui Pădureanu a depus la dosar copie de pe taloanele de pensie ale clientului său, care are o pensie de 2.448 de lei, impozitată cu 317 lei, iar din luna august 2014, ca urmare a măsurilor dispuse de ANAF, s-a înfiinţat poprire pentru suma de 711 lei pe lună. Mai mult, din luna octombrie 2014, suma reţinută, poprirea - în cuantum de 1.061 de lei, la care se adaugă impozitul, ajunge la 1.400 - 1.500 de lei, de unde rezultă că pensia sa efectivă este de 1.000 de lei, mai nota instanţa, arătând că Pădureanu nu are alte bunuri, singura locuinţă pe care o avea fiind sechestrată ca urmare a dispoziţiilor instanţei.

Jean Pădureanu a fost condamnat definitiv, în 4 martie, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat şi expiră la 3 iulie 2017. Pădureanu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Alături de Jean Pădureanu au fost condamnaţi Gheorghe Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Popescu, la trei ani, o lună şi zece zile, Gheorghe Nețoiu, la trei ani şi patru luni de închisoare, toţi fiind încarceraţi din 4 martie 2014. Gheorghe Copos a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici