Jerome France a câştigat Trofeul Super Rally Craiova

Pilotul francez Jerome France a câştigat pentru a doua oară în carieră Trofeul Super Rally Craiova, reuşind să fie cel mai rapid în cea de-a cincea etapă a sezonului 2023 în Campionatul Naţional de Super Rally, care s-a desfăşurat pe circuit stradal.

71 afișări
Imaginea articolului Jerome France a câştigat Trofeul Super Rally Craiova

Jerome France a câştigat Trofeul Super Rally Craiova

Pentru France e al treilea succes din cinci posibile în actuala stagiume, iar în urma acestei victorii a devenit mare favorit pentru a deveni campion naţional absolut pentru a treia oară consecutiv.

Pe un prototip bipost Nova Proto, acesta a fost cronometrat cu 03:05,749 în ultima manşă de concurs, devenind astfel şi timpul de referinţă pentru traseul stradal din centrul Craiovei pentru cele 5 ediţii de până acum.

Pe locul secund s-a clasat fostul campion mondial la box, Mihai Leu, care a pilotat un Radical SR8 şi a fost cronometrat cu 03:08,681. Podiumul general a fost completat de Costel Căşuneanu (Wolf F1 Mistral), cu un timp de 03:08,903.

În total, 22 de piloţi de top din mai multe discipline sportive precum raliuri şi viteză în coastă au concurat la etapa din Bănie, care a început pe ploaie, însă traseul s-a uscat chiar înaintea celor două manşe de concurs.

„Vremea nu a ţinut cu noi, dar atmosfera a fost incredibilă. Craiova rămâne un loc special, nu doar locul de unde am început acest proiect, dar şi locul în care de fiecare dată avem parte de o susţinere mare din partea publicului. Traseu este unul foarte spectaculos, iar faptul că am terminat pe 2 înseamnă mult pentru mine”, a spus Mihai Leu, care este şi promotorul evenimentului organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Craiova.

La echipe, victoria a revenit celor de la Hospice Casa Speranta by Real Racing (Jerome France şi Didier Balcaen), urmată de UniCredit Leasing Super Rally Team (Mihai Leu şi Adrian Teslovan) şi de Impuls Leasing Team (Costel Căşuneanu şi Aurelian Andronache).

Etapa finală va avea loc la Bucureşti, pe 6-7 octombrie, atunci când se vor decide şi titluri de campioni în Campionatul Naţional de Super Rally powered by Superbet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici