JO de Iarnă: Echipa masculină a Canadei a câştigat titlul olimpic la curling

Echipa masculină a Canadei, marea favorită a competiţiei, a câştigat titlul olimpic la curling, după ce a învins Norvegia, scor 6-3, sâmbătă, la Vancouver.

19 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă: Echipa masculină a Canadei a câştigat titlul olimpic la curling

JO de Iarnă: Echipa masculină a Canadei a câştigat titlul olimpic la curling (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elveţia a obţinut bronzul după victoria, scor 5-4, cu Suedia.

Canadienii conduşi de căpitanul Kevin Martin au obţinut nouă victorii, din 11 meciuri, în turneul olimpic, performanţă fără precedent în istoria JO.

Martin, în vârstă de 43 de ani, şi cei trei coechipieri ai săi au adus Canadei a 13-a medalie de aur la Vancouver, egalând recordul URSS (1976) şi Norvegiei (2002).

Acest succes se adaugă medaliei de argint din competiţia feminină, Canada având singurul campionat profesionist de curling din istorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici