Jocurile Olimpice 2012: Toţi componenţii loturilor olimpic şi paralimpic ale Marii Britanii vor fi testaţi antidoping

Toţi cei 900 de componenţi ai loturilor olimpic şi paralimpic ale Marii Britanii vor fi supuşi unor controale antidoping cel puţin o dată înainte de JO de la Londra, au anunţat autorităţile antidoping engleze.

84 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice 2012: Toţi componenţii loturilor olimpic şi paralimpic ale Marii Britanii vor fi testaţi antidoping

Toţi componenţii loturilor olimpic şi paralimpic ale Marii Britanii vor fi testaţi antidoping (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia Antidoping a Marii Britanii (UKAD) nu a specificat câte teste va face, dar a precizat că obiectivul este ca fiecare sportiv britanic selecţionat pentru Jocurile Olimpice să ofere cel puţin un eşantion care să fie analizat. Cel puţin 10 la sută din totalul controalelor vor fi teste de sânge pentru detectarea unor substanţe ca EPO şi ca hormonii de creştere.

"Scopul este să testăm fiecare membru al loturilor cel puţin o dată. Evident că în cazul disciplinelor sportive cu un grad ridicat de risc sau în cazul sportivilor care ne interesează testele vor fi mai multe. Practic nu există o cifră limită în ceea ce priveşte numărul testărilor în cazul unui sportiv. Vrem să promovăm un sport curat şi să dăm publicului britanic încrederea că performanţele pe care le văd din partea sportivilor sunt obţinute în urma a patru ani de muncă, determinare şi dăruire", a declarat directorul executiv al UKAD, Andy Parkinson.

UKAD a precizat că majoritatea testelor vor fi inopinate şi în afara competiţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici