Jocurile Olimpice de la Vancouver s-au încheiat - GALERIE FOTO

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, a declarat oficial închisă cea de-a XXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, de la Vancouver. "Şi acum, conform tradiţiei, proclam închisă cea de-a XXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă şi invit tineretul din întreaga lume să se adune peste patru ani la Soci, pentru a celebra cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă", a declarat Rogge.

153 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Vancouver s-au încheiat - GALERIE FOTO

Preşedintele CIO a declarat închise Jocurile Olimpice de la Vancouver (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apoi, ninsoarea a căzut pe stadion şi flacăra olimpică s-a stins, în timp ce Neil Young cânta "Long may you run".

Evocându-l pe Nodar Kumaritashvili, sportivul georgian mort la antrenament înainte de ceremonia de deschidere, Rogge a asigurat că familia olimpică va păstra "pentru totdeauna amintirea acestui tânăr şi visul său olimpic distrus", fiind îndelung aplaudat de spectatori.

Preşedintele CIO i-a salutat în mod special pe canadieni: "Mulţumesc poporului canadian pentru generoasa ospitalitate, căldura şi bucuria de care au dat dovadă la celebrarea olimpismului", a declarat Rogge, care a invitat publicul să-i încurajeze şi pe sportivii de la Jocurile Paralimpice de peste două săptămâni.

"Vouă, sportivilor, vă spun: ne-aţi făcut să fim mândri. Sunteţi modele demne de urmat. Aţi reamintit că persoaone diferite pot concura într-un spirit de respect, prietenie şi fair-play. Aceste Jocuri Olimpice au fost minunate şi foarte prietenoase", a adăugat Rogge.

Jacques Rogge

Drapelul olimpic a fost predat de Vancouver oraşului Soci

Primarul oraşului Vancouver, Gregor Robertson, a predat drapelul olimpic omologului său din Soci, Anatoli Pahomov, localitatea rusă ce va fi următoarea gazdă a Jocurilor Olimpice, în 2014.

Gregor Robertson a oferit mai întâi drapelul olimpic preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge, care l-a înmânat lui Anatoli Pahomov, în aplauzele publicului.

Primarul oraşului Soci flutură steagul olimpic

Imediat după transferul drapelului olimpic a fost intonat imnul Rusiei şi a fost prezentat oraşul Soci, printr-un spectacol de muzică şi balet, în care Valeri Gergiev a dirijat, de la Vancouver, o orchestră aflată în Piaţa Roşie din Moscova.

Ceremonia de încheiere a Jocurilor Olimpice de la Vancouver

Tatiana Navka şi Roman Kostomarov, campioni olimpici la Torino în 2006, au dansat pe gheaţă la Soci, pe un patinoar aflat în apropierea mării.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

Ceremonia a continuat cu o prezentare a oraşului Soci şi a frumuseţii Rusiei.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Vancouver s-a terminat

După două săptămâni de competiţie, din 12 februarie până în 28 februarie, peste 2500 de sportivi, din 82 de ţări, şi-au luat rămas bun de la Vancouver, într-un spectacol de muzică şi dans.

Ceremonia s-a încheiat cu un foc de artificii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici