Jucătoarea sârbă de tenis Ana Ivanovic şi-a anunţat retragerea din cariera profesionistă

Jucătoarea sârbă de tenis Ana Ivanovic, în vârstă de 29 de ani, locul 63 în clasamentul WTA, a anunţat, miercuri, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook, că îşi încheie cariera profesionistă de tenis.

841 afișări
Imaginea articolului Jucătoarea sârbă de tenis Ana Ivanovic şi-a anunţat retragerea din cariera profesionistă

Jucătoarea sârbă de tenis Ana Ivanovic şi-a anunţat retragerea din cariera profesionistă (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Fost numărul 1 mondial şi câştigătoare a titlului de la Roland Garros în 2008, Ivanovic şi-a motivat decizia în faţa fanilor prin faptul că nu mai poate fi la nivelul său maxim din punct de vedere fizic. În carieră, sportiva din Serbia a mai jucat două finale de turneu de Mare Şlem, pierdute în faţa lui Justine Henin şi Maria Şarapova. În 2007, tot la Roland Garros, 1-6, 2-6, respectiv la Australian Open, 5-7, 3-6.

"Am veşti importante pe care vreau să le împărtăşesc cu voi. N-am anunţat nicăieri, încă, deoarece cred că voi meritaţi să aflaţi primii. Am decis să mă retrag din tenis. Să-mi închei cariera profesionistă. A fost o decizie grea. Am început să visez că voi juca tenis la vârsta de 5 ani, când o vedeam pe Monica Seles jucând la televizor. Părinţii mei m-au sprijinit tot timpul. Am fost numărul 1 în lume, am câştigat Roland Garros în 2008, am atins cele mai înalte culmi în tenis. Am câştigat 15 titluri, am jucat finale de Mare Şlem, de Fed Cup. Am jucat multe meciuri memorabile. Ca să ajungi pe aceste culmi, în orice sport profesionist, trebuie să fii la parametrii maximi din punct de vedere fizic. Am avut multe accidentări, deci, pentru fanii mei, pentru cei ce mă urmăresc, vreau să joc doar la nivelul meu maxim. În momentul de faţă nu mai pot face acest lucru, deci este timpul să fac pasul următor. Am iubit mereu tenisul, dar sunt foarte încântată de pasul pe care îl vor face în continuare. Voi fi ambasador al sportului şi al sănătăţii. Voi avea mai mult timp pentru munca mea alături de UNICEF. Tot ce pot spune este că mi-am trăit visul şi sper să îi fi ajutat şi pe alţii să facă acelaşi lucru. Vă mulţumesc", a spus Ana Ivanovic, într-un live transmis pe pagina sa oficială de Facebook.

Ivanovic şi-a început cariera profesionistă în tenis în 2003, iar de-a lungul acesteia a câştigat 15 titluri şi a strâns 15,510,787 de dolari. În 2016, soţia fotbalistului Bastian Schweinsteiger de la Manchester United a fost eliminată în prima rundă la US Open şi Wimbledon, iar la Australian Open şi Roland Garros a ajuns până în turul trei. Dintre jucătoarele românce, Ivanovic este prietenă foarte bună cu Sorana Cîrstea, care a şi participat la nunta sa cu Schweinsteiger.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici