Jucătorii de la HC Csikszereda nu s-au prezentat la naţională

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că niciun jucător al echipei HC Csikszereda nu s-au prezentat la reunirea lotului în vederea participării la Campionatul Mondial.

18 afișări
Imaginea articolului Jucătorii de la HC Csikszereda nu s-au prezentat la naţională

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna (Imagine: Mediafax Foto)

"Din cei doisprezece jucători ai echipei HC Csikszereda, niciunul nu s-a prezentat la reunirea lotului, prevăzută miercuri seară. Gestul conducerii vicecampioanei României este incalificabil şi, pentru mine, e clar că avem de-a face cu un boicot de pe urma căruia vor suferi echipa naţională şi jucătorii. Ştiu că domnul Kurko a făcut o şedinţă cu jucătorii în care le-a «recomandat» să nu se prezinte la lot", a spus Barna.

Tanczos Barna susţine că patronul HC Csikszereda, Janos Kurko, are pretenţii aberante pentru a-i lăsa pe jucători la naţională. "Domnul Kurko s-a folosit de o tactică mârşavă şi a crezut că dacă ne va şantaja o să reuşească, dar s-a înşelat, pentru că Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă nu va accepta niciodată asemnea manieră de a discuta. Kurko are pretenţii aberante: încheierea de asigurări de tip NHL, la valoarea de piaţă a jucătorilor, iar în perioada în care jucătorii sunt la naţională, salariile să fie suportate de federaţie. În plus, valoarea jucătorilor era stabilită de domnul Kurko", a menţionat oficialul FRHG.

Şeful federaţiei a precizat că va solicita Comisiei de Disciplină suspendarea jucătorilor. "Aseară (n.r. – miercuri seară) am vorbit cu domnul Kurko la telefon, dar şi cu jucătorii, însă nu am reuşit să-i conving. Mai mult de jumătate dintre jucători vor să vină dar se află sub contract cu clubul şi le este teamă să nu aibă consecinţe asupra lor. Acum încercăm să refacem efectivul, sunăm alţi jucători. Unii au confirmat, cu alţii mai discutăm", a mai spus Tanczos Barna.

Cei doisprezece jucători care nu s-au prezentat la lot sunt: Robert Fulop, Istvan Nagy, Jozsef Adorjan, Attila Goga, Botond Flinta, Mihaly Ede, Petres Tivadar, Arpad Mihaly, Zsombor Antal, Zsolt Molnar, Csanad Virag, Levente Lorincz.

Contactat telefonic de MEDIAFAX, patronul HC Csikszereda, Janos Kurko, a confirmat boicotul. "Da, este adevărat că jucătorii noştri nu s-au prezentat la naţională. Gluma s-a îngroşat în ultima perioadă, şi aici mă refer la ultimii doi ani. Din punct de vedere financiar, cluburile investesc unsprezece luni pe an, iar federaţia vine şi împrumută aceşti jucători o lună. În cele unsprezece luni, federaţia nu ne ajută cu nimic, iar atunci noi cerem minimum: pe luna respectivă salariile să fie suportate de federaţie şi încheierea unei asigurări sportive, nu de turist, lucru care nu s-a întâmplat", a spus Kurko.

Janos Kurko susţine că a informat, în scris, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă încă din data de 12 februarie. "La începutul lunii februarie, mai precis pe 12 februarie, am informat, în scris, federaţia că pentru perioada de pregătire de la Miercurea Ciuc punem la dispoziţie toată echipa pentru meciul de pregătire – pentru că se anulaseră meciurile Croaţia. Tot atunci, avertizam că va fi ultima dată când ne vom mai lăsa jucătorii la lot până nu se vor rezolva solicitările noastre. Aştept decizii mature de la echipa tânără care s-a instalat la conducerea federaţiei", a precizat patronul HC Csikzereda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici