Jucătorii echipei Juventus Torino s-au dopat înaintea finalei Cupei Campionilor Europeni din 1996, pe care au câştigat-o

Jucătorii echipei Juventus Torino, câştigători ai finalei Cupei Campionilor Europeni din 1996 în faţa formaţiei Ajax Amsterdam, s-au dopat înaintea acelui meci, au afirmat miercuri doi oameni de ştiinţă italieni pentru televiziunea publică olandeză NOS.

483 afișări
Imaginea articolului Jucătorii echipei Juventus Torino s-au dopat înaintea finalei Cupei Campionilor Europeni din 1996, pe care au câştigat-o

Jucătorii echipei Juventus Torino s-au dopat înaintea finalei Cupei Campionilor Europeni din 1996, pe care au câştigat-o (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Giuseppe d'Onofrio şi Alessandro Donati, oameni de ştiinţă prezentaţi de NOS ca specialişti în dopaj, au ajuns la această concluzie după ce au avut acces la documentele confiscate de la clubul italian în timpul unei anchete din 1998.

Conform celor doi oameni de ştiinţă, care au analizat eşantioanele sanguine ale jucătorilor din acea perioadă, nu există niciun dubiu că jucătorii formaţiei Juventus Torino s-au dopat cu eritropoietină (EPO) înaintea finalei cu Ajax Amsterdam.

Conform site-ul oficial al televiziunii olandeze, NOS va difuza, duminică seară, de la ora 23.15 (ora României), un reportaj complet care va susţine cele afirmate de cei doi oameni de ştiinţă.

Juventus Torino a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1996, după ce a învins, la lovituri de departajare, pe Ajax Amsterdam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici