Jucătorii naţionalei Germaniei, criticaţi pentru că i-au ironizat pe argentinieni - VIDEO

Mai multe publicaţii germane i-au criticat pe componenţii Nationalmannschaft pentru faptul că i-au ironizat pe adversarii lor argentinieni din finala Cupei Mondiale, în timpul sărbătoririi câştigării celui de-al patrulea titlu mondial, care a avut loc, marţi, la Berlin.

249 afișări
Imaginea articolului Jucătorii naţionalei Germaniei, criticaţi pentru că i-au ironizat pe argentinieni - VIDEO

Jucătorii naţionalei Germaniei, criticaţi pentru că i-au ironizat pe argentinieni - VIDEO (Imagine: Captura video)

Mimând nişte argentinieni gârboviţi de povara înfrângerii suferite în ultimul act al turneului brazilian, scor 0-1, şase fotbalişti germani au cântat: "Aşa merg «gauchos», «gauchos» merg aşa". Apoi se îndreptau şi păşeau mândri, cântând: "Aşa merg germanii, germanii merg aşa".

În aplauzele fanilor, secvenţa a fost repetată de mai multe ori, într-o ţară în care exprimarea ostentativă a mândriei naţionale rămâne un subiect controversat.

În faţa câtorva sute de mii de suporteri adunaţi în faţa Porţii Brandenburg şi a milioane de telespectatori, scena a fost interpetată de Mario Götze, Miroslav Klose, Toni Kroos, André Schürrle, Shkodran Mustafi şi Roman Weidenfeller.

"Dansul gauchos a fost de prost gust. (...) Subit, modestia germană s-a pierdut în triumf", a scris cotidianul berlinez Tagesspiegel. "Bucuria lor nu le-a fost de ajuns. Ei şi-au oferit o plăcere completă, făcându-i să sufere un pic pe triştii învinşi (...) Nu au avut o intenţie rea, este sigur, dar au demosntrat că în fotbal nu există numai cretini, există şi «megacretini»", a scris publicaţia citată.

"Festivitatea de la Poarta Brandenburg s-a transformat într-un gigantic autogol. Cu o urâtă bătaie de joc (...) campionii mondiali germani au pătat imaginea unei naţiuni deschise şi tolerante", a criticat Frankfurter Allgemeine Zeitung. Este o "lipsă de respect", a considerat cotidianul Tageszeitung.

Subiectul a provocat o dezbatere pe reţelele de socializare, o parte dintre germani apreciind că a fost o glumă fără răutate şi denunţând o formă de autoflagelare tipic germană, în timp ce cealaltă parte şi-a exprimat dezamăgirea sau ruşinea faţă de gestul jucătorilor.

Cotidianul Die Welt a adoptat o cale de mijloc: "Este adevărat că scena nu a fost foarte elegantă. Dar până la urmă nu trebuie exagerat".

Reprezentativa Germaniei a câştigat Cupa Mondială pentru a patra oară în istorie, în urma victoriei obţinute duminică, scor 1-0, după prelungiri, pe arena Maracana din Rio de Janeiro, în faţa selecţionatei Argentinei, în finala competiţiei din Brazilia.

Peste 250.000 de persoane i-au aşteptat, marţi, în faţa Porţii Brandenburg din Berlin, pe componenţii naţionalei de fotbal a Germaniei, pentru a sărbători succesul acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici