Juventus are şanse să primească înapoi cele 15 puncte anulate şi să urce pe locul 3 în Serie A

Juventus aşteaptă o decizie din partea celui mai important organism sportiv din Italia cu privire la apelul clubului împotriva deciziei autorităţilor fotbalistice de a-i retrage 15 puncte în actualul sezon din Serie A, într-un caz axat pe tranzacţiile de transferuri ale clubului.

420 afișări
Imaginea articolului Juventus are şanse să primească înapoi cele 15 puncte anulate şi să urce pe locul 3 în Serie A

Comisia de Garantare a Sportului din Italia a organizat o audiere în cursul zilei de miercuri, iar o decizie e aşteptată în cursul zilei joi, relatează Reuters.

Juventus, cel mai titrat club de fotbal din Italia, a făcut apel la o sentinţă pe care tribunalul de fotbal din Italia a pronunţat-o în ianuarie, în urma unei anchete privind modul în care clubul şi o serie de alte echipe au tratat tranzacţiile cu transferurile de jucători.

Ca parte a sentinţei din ianuarie, care a lăsat Juventus în afara locurilor de calificare pentru competiţiile europene, tribunalul a impus, de asemenea, interdicţii de a mai deţine funcţii în fotbalul italian pentru 11 foşti şi actuali directori de club.

Procurorul general pentru sport, Ugo Taucer, a declarat în timpul audierii de miercuri că procurorii şi instanţa au acţionat corect, dar a adăugat că penalizarea cu puncte ar trebui reevaluată într-o nouă hotărâre.

Avocatul lui Juventus, Maurizio Bellacosa, a declarat că sentinţa din ianuarie a fost "plină de greşeli" şi că aceasta trebuie anulată.

Noile evoluţii juridice ar putea determina anularea deducerii de puncte în Serie A, ceea ce ar propulsa Juventus în primele patru echipe.

Într-o mărturie în faţa Collegio di Garanzia, procurorul general pentru sport, Ugo Taucer, a declarat că pedeapsa aplicată clubului din Torino pentru presupuse nereguli financiare şi fals în contabilitate "are o lipsă de claritate în motivare care trebuie apreciată şi evaluată printr-o nouă judecată".

"Sancţiunea în puncte la echipă are o deficienţă care trebuie evaluată printr-o nouă hotărâre a tribunalului federal", a mai spus acesta.

Acest lucru ar putea duce la un nou proces şi, până la o decizie finală, la anularea penalităţii de 15 puncte în Serie A pentru Juventus. Începând de joi, această anulare ar urca clubul pe locul trei, în faţa Romei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici