Kanoute, amendat după ce şi-a arătat susţinerea faţă de palestinieni

Comitetul de Competiţii al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) l-a sancţionat, vineri, cu o amendă pe atacantul echipei FC Sevilla, Frederic Kanoute, pe motiv că după înscrierea unui gol acesta a arătat un tricou pe care era scris "Palestina".

19 afișări
Imaginea articolului Kanoute, amendat după ce şi-a arătat susţinerea faţă de palestinieni

Kanoute, amendat după ce şi-a arătat susţinerea faţă de palestinieni (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit presei spaniole, chiar dacă suma exactă a amendei nu a fost dată publicităţii, aceasta ar putea să se situeze între două mii şi trei mii de euro.

Kanoute, care a purtat, miercuri, sub tricoul de joc, un tricou pe care era scris cuvântul "Palestina" în mai multe limbi şi pe care l-a arătat după înscrierea unui gol în meciul împotriva echipei Deportiva La Coruna, în optimile de finală ale Cupei Spaniei, şi-a manifestat astfel sprijinul pentru palestinienii afectaţi de ofensiva israeliană din Fâşia Gaza.

Conform articolului 120 bis din statutul RFEF, gestul de "dezvăluire a unui tricou pentru a afişa orice tip de publicitate, slogan, (...) indiferent de conţinut sau de scopul acestei iniţiative" constituie o abatere gravă. Comitetul RFEF nu a condamnat caracterul politic al mesajului afişat de Kanoute, ci doar faptul că fotbalistul a dezvăluit un mesaj.

"A fost un lucru pe care am simţit că trebuie să-l fac. Toată lumea ar trebui să se simtă puţin responsabilă în cazul în care se înfăptuieşte o nedreptate aşa de mare. Sunt sută la sută responsabil pentru ceea ce am făcut şi pentru pedeapsa pe care o voi primi", a declarat internaţionalul din Mali.

Frederic Kanoute, în vârstă de 31 ani, născut în Franţa, este musulman şi este recunoscut pentru faptele sale umanitare. El a înfiinţat o fundaţie pentru ajutorarea orfanilor din Mali şi a salvat o moschee din Sevilla de la închidere, oferind o jumătate de milion de euro.

Israelul a lansat la 27 decembrie o ofensivă aeriană împotriva Hamas, care controlează Fâşia Gaza, urmată de o operaţiune terestră, cu obiectivul declarat de a pune capăt tirurilor cu rachete palestiniene împotriva sudului Israelului. Cel puţin 785 de palestinieni au fost ucişi şi mai mult de 3.300 răniţi până în prezent în atacurile israeliene, potrivit serviciilor de urgenţă din Gaza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici