Kim Yu-na, din Coreea de Sud, campioană olimpică la patinaj artistic - VIDEO, GALERIE FOTO

Sportiva Kim Yu-na, din Coreea de Sud, a câştigat, joi, titlul olimpic în proba feminină din cadrul concursului de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Vancouver, cu un punctaj istoric de 228,56 puncte.

82 afișări
Imaginea articolului Kim Yu-na, din Coreea de Sud, campioană olimpică la patinaj artistic - VIDEO, GALERIE FOTO

Mao Asada, Kim Yu-na şi Joannie Rochette (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kim Yu-na, în vârstă de 19 ani, a devenit prima campioană olimpică din istoria Coreei de Sud la patinaj artistic.

Ea a fost urmată de japoneza Mao Asada, cu 205,50 puncte. Asada, campioană mondială în 2008, a evoluat chiar după Yu-na şi după anunţul punctajului record obţinut de sud-coreancă. Cele două sportive sunt rivale de mult timp. Ele este confruntă încă de la juniori. Asada, în vârstă de 19 ani, este singura sportivă care a învins-o pe Kim Yu-na în ultimele două sezoane. Ea nu a reuşit să păstreze titlul olimpic Japoniei, după Shizuka Arakawa, care s-a impus la Torino, în 2006.

Canadianca Joannie Rochette, care a participat la competiţie în ciuda decesului mamei sale, a ocupat locul trei, cu 202,64 puncte. Rochette, în vârstă de 24 de ani, a adus prima medalie Canadei în proba feminină în ultimii 22 de ani. Ultima medaliată din Canada a fost Elizabeth Manley la JO-1988.

Kim Yu-na a devenit în 2009, la Los Angeles, prima campioană mondială din ţara sa.

Este pentru prima oară în istoria JO când două sportive din Asia urcă pe podium în probele individuale la patinaj artistic.

Yu-na a realizat un program liber strălucitor, prin valoarea artistică şi elementele tehnice. Tânăra sportivă a izbucnit în lacrimi încă de când se afla pe gheaţă şi s-a alăturat antrenorului său, canadianul Brian Orser, în aplauzele publicului.

Laura Lepisto, din Finlanda, a ocupat locul 6, fiind sportiva din Europa cel mai bine clasată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici