LA Lakers a dezvelit prima statuie dintr-o serie de trei ale lui Kobe Bryant

O statuie a legendarului jucător de baschet american Kobe Bryant a fost dezvelită joi. Evenimentul a avut loc, în faţa Crypto.com Arena, în cadrul unei ceremonii private. Au fost prezente nume mari din istoria echipei LA Lakers.

59 afișări
Imaginea articolului LA Lakers a dezvelit prima statuie dintr-o serie de trei ale lui Kobe Bryant

LA Lakers a dezvelit prima statuie dintr-o serie de trei ale lui Kobe Bryant

Jerry West, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar şi fostul antrenor principal Phil Jackson au onorat ceremonia, alături de Pau Gasol, Norm Nixon, Michael Cooper şi Robert Horry.

Abdul-Jabbar şi Jackson au luat cuvântul la ceremonie, alături de Jeanie Buss, proprietarul majoritar al LA Lakers, fostul jucător Derek Fisher şi văduva lui Bryant, Vanessa.

"În timp ce văd cum actuala generaţie de vedete de astăzi calcă pe urmele lui Kobe cu meciuri cu scoruri uriaşe, ştiu că el ar fi mândru să ştie că încă aduce inspiraţie în jocul care a fost atât de special pentru el", a declarat Vanessa Bryant.

Statuia îl înfăţişează pe Bryant într-un echipament alb, al celor de la Lakers, cu numărul 8. Degetul său arătător este îndreptat în aer, amintind de momentul de după performanţa sa de 81 de puncte marcate la 22 ianuarie 2006, în meciul împotriva celor de la Toronto Raptors.

Baza statuii este un triunghi care simbolizează „atacul triunghiular” pe care Bryant l-a perfecţionat sub comanda lui Jackson şi a antrenorului secund Tex Winter.

Data ceremoniei - 2/8/24 februarie – este una simbolică. Numărul 2 era numărul de tricou al fiicei sale, baschetbalistă în devenire, Gianna Bryant, iar tatăl ei a purtat atât numărul 8, cât şi numărul 24 în timpul carierei sale în Hall of Fame.

Kobe, Gianna şi alte şapte persoane şi-au pierdut viaţa la 26 ianuarie 2020, într-un accident de elicopter.

Vanessa Bryant a dezvăluit planul de a avea trei statui. O a doua statuie îl va înfăţişa pe Bryant purtând tricoul cu numărul 24, iar cea de-a treia îi va reprezenta pe Bryant şi pe fiica sa Gianna.

Începând de vineri dimineaţă, publicul poate vizita statuia dezvelită joi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici