Lăcătuş a revenit în România pentru a prelua Steaua

Tehnicianul Marius Lăcătuş a revenit, luni seară, în România, pentru a prelua funcţia de antrenor al echipei Steaua şi a anunţat că va avea o discuţie "mai amplă", în zilele următoare, cu finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali.

14 afișări
Imaginea articolului Lăcătuş a revenit în România pentru a prelua Steaua

Lăcătuş a revenit în România pentru a prelua Steaua (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Eu am discutat cu Gigi şi la telefon, însă voi avea o discuţie mai amplă cu el mâine (n.r. - marţi) sau poimâine (n.r. - miercuri). Mi-a spus şi mie că sunt câţiva jucători la care ar vrea să renunţe din cauza contractelor care au fost făcute, însă vom discuta şi aceste aspecte şi vom vedea dacă vom renunţa la ei sau nu. Până acum am urmărit fiecare meci al Stelei din campionat. Este mult pentru Steaua să fie deja la al patrulea antrenor şi cred că deja a şi bătut recorduri din acest punct de vedere", a spus Lăcătuş la revenirea din Spania, adăugând că îi va fi foarte greu fără familie, dar soţia şi fiica sa i-au înţeles decizia şi vor fi alături de el.

Marius Lăcătuş a precizat că tot timpul va răspunde prezent Stelei şi că ar refuza un angajament la gruparea bucureşteană doar în cazul unor probleme familiale. "Sperăm cu toţii să fie bine de această dată la Steaua (...) Îmi doresc ca suporterii să vină în continuare în număr mare la stadion, pentru că echipa are nevoie de ei, să-i fie alături", a adăugat el.

Tehnicianul a menţionat că Eduard Iordănescu, care a fost antrenorul interimar al Stelei în ultimele zile, poate să rămână la echipa din Bulevardul Ghencea, dacă îşi doreşte acest lucru. "Dacă el va dori să rămână la Steaua alături de mine, atunci poate să rămână fără probleme. El cunoaşte foarte bine jucătorii şi ar fi un avantaj pentru noi", a afirmat Marius Lăcătuş.

Lăcătuş consideră că toate echipele din fruntea clasamentului au şanse la titlu: "Toate echipele care sunt acolo în frunte au şanse, este un campionat asemănător cu cel de anul trecut, unde echipele care se băteau la cupele europene aveau şanse la titlu".

Marius Lăcătuş a spus că este normal să existe presiune la Steaua, având în vedere obiectivele echipei. "La Steaua orice meci este greu, pentru că atunci când ai obiectiv să te clasezi pe locurile 1-2 sau se doreşte calificarea în primăvara europeană, este normal să fie o presiune, iar meciurile să fie dificile. La meciul cu Napoli poate voi fi şi eu norocos ca şi Sorin (n.r. - Cârţu) pentru că şi el a fost pus antrenor luni şi miercuri a câştigat în Liga Campionilor", a adăugat Lăcătuş.

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă, duminică, în deplasare, de formaţia Oţelul Galaţi, scor 1-0 (1-0), într-un meci din cadrul etapei a IX-a a Ligii I, partidă la care pe banca tehnică a oaspeţilor a stat tehnicianul interimar Edi Iordănescu. La câteva ore după această partidă, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că Marius Lăcătuş este noul antrenor al echipei din Bulevardul Ghencea.

Steaua a început sezonul cu o formulă tehnică în care manager general era antrenorul Victor Piţurcă, iar antrenor principal Eugen Neagoe. După plecarea acestora, în etapa a III-a a Ligii I, antrenor principal a fost numit Ilie Dumitrescu. El a renunţat la post după remiza de pe teren propriu cu Astra Ploieşti, în etapa a VIII-a a Ligii I. Antrenor interimar a fost numit secundul Eduard Iordănescu, care a condus echipa în meciul din Cupa României, cu Gaz Metan CFR Craiova, scor 1-0, şi în etapa a IX-a a Ligii I, cu Oţelul.

Marius Lăcătuş este la al treilea mandat pe banca Stelei în postura de antrenor principal. El a mai antrenat Steaua în perioada octombrie 2007-octombrie 2008 şi din decembrie 2008 până în mai 2009. Ultima echipă antrenată de Marius Lăcătuş a fost FC Vaslui, în sezonul precedent, formaţia moldavă terminând campionatul pe locul trei.

Steaua va întâlni formaţia Napoli, joi, pe teren propriu, în grupa K a Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici