Laura Badea Cârlescu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă

Laura Badea Cârlescu, fostă campioană olimpică şi mondială la floretă, a fost aleasă, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă, pentru următorii patru ani.

315 afișări
Imaginea articolului Laura Badea Cârlescu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă

Laura Badea Cârlescu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva mediafax Foto)

Candidaţii au fost Marius Florea şi Laura Badea Cârlescu. În urma votului secret, din partea reprezentanţilor tuturor cluburilor de scrimă din România, Laura Badea a câştigat cu 32 de voturi, în timp ce Marius Florea a strâns doar 18 voturi.

Postul de preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă a fost ocupat de către Mihai Covaliu din 2013 până în noiembrie 2016, când fostul campion mondial la sabie a devenit preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Laura Badea Cârlescu, în vârstă de 47 de ani, este o fostă scrimeră specializată pe floretă, campioană olimpică la Atlanta 1996, campioană mondială la Haga în 1995 şi de trei ori campioană europeană în 1996, 1997 şi 2004. Cu echipa României a fost medaliata olimpică cu bronz în 1992 şi cu argint în 1996, campioană mondială în 1994 şi campioană europeană în 2004.

În prezent, Laura Badea Cârlescu este membru în Consiliul director al Agenţiei Naţionale Anti-Doping, membru în Comisia de cultură olimpică şi patrimoniu al Comitetelor Olimpice Europene (EOC), consilier al preşedintelui COSR şi director al Academiei Olimpice Române. A fost ambasador naţional pentru sport, toleranţă şi spirit sportiv pe lângă Consiliul Europei, din 2004 până la 2011, preşedintele Comisiei Sportivilor şi membru în Comitetul Executiv al Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, din 2001 până în 2005, director la Departamentul de educaţie olimpică, sport şcolar şi universitar în Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), din 2005 până la 2012, membru în Consiliul Ştiinţei Sportului din România, din 2006 până în 2009, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Scrimă, din 2005 şi până la 2011. În anul 2013, a fost inclusă în Hall of Fame-ul scrimei de către FIE.

Marius Florea, în vârstă de 51 de ani, a fost scrimer la CSA Steaua şi este unul dintre cei mai apreciaţi arbitri de sabie din lume. A devenit secretar general al Federaţiei Române în urmă cu 4 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici