Legendarul Sergei Bubka a ţinut un discurs emoţionant

Războiul din Ucraina a fost un subiect prioritar pe ordinea de zi la prima reuniune a Comitetului Executiv al Comitetelor Olimpice Europene (EOC), de după Beijing 2022, reuniune ce a avut loc luni, în Finlanda, la Vuokatti, cu ocazia Festivalului Olimpic de iarnă al Tineretului European 2022.

3363 afișări
Imaginea articolului Legendarul Sergei Bubka a ţinut un discurs emoţionant

Legendarul Sergei Bubka a ţinut un discurs emoţionant

La doar patru zile după încheierea Jocurilor Olimpice de iarnă, Rusia a invadat Ucraina cu o ofensivă militară condamnată pe scară largă, care a forţat peste 3,4 milioane de persoane să fugă din ţară, potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi.

Legendarul medaliat cu aur la săritura cu prăjina la Jocurile Olimpice de la Seul 1988, Serghei Bubka, care este în prezent preşedintele Comitetului Naţional Olimpic al Ucrainei (CNOU), a fost invitat să se alăture reuniunii - care a avut loc în paralel cu Festivalul Olimpic al Tineretului European de Iarnă (FOTE) de la Vuokatti - în mod virtual, de la Lausanne.

Bubka este membru al Comitetului Internaţional Olimpic şi a fost însărcinat cu coordonarea asistenţei umanitare a Mişcării Olimpice pentru sportul ucrainean.

El i-a îndemnat anterior pe sportivii ucraineni să continue în ciuda conflictului în curs de desfăşurare, iar la reuniunea Comitetului Executiv a mulţumit CIO pentru eforturile depuse pentru a se asigura că ţara poate fi reprezentată de o echipă de 26 de concurenţi la FOTE.

Spyros Capralos, preşedintele EOC, a declarat că comentariile lui Bubka au rezonat cu sala.

„Am discutat astăzi multe puncte cheie care vor contribui la modelarea viitorului sportiv al continentului nostru şi sunt mulţumit de rezultatul întâlnirii noastre", a insistat oficialul grec, citat de insidethegame.biz.

„Cu toate acestea, este greu să ne luăm gândul de la ceea ce se întâmplă în Ucraina în acest moment, iar inima mea este alături de toţi cei afectaţi de această criză umanitară.

"Să-l aud pe bunul meu prieten şi coleg Serghei Bubka vorbind despre efortul incredibil pe care îl face pentru a-şi sprijini poporul a fost foarte emoţionant.

La EOC, vom continua să facem tot ce putem pentru a-l ajuta pe el şi pe poporul ucrainean."

Secretarul general al EOC, Raffaele Pagnozzi, a fost de acord şi a declarat că războiul purtat împotriva Ucrainei a schimbat sportul european „într-un mod inimaginabil".

„Este pentru prima dată când mulţi dintre noi ne vedem, după Beijing 2022, care a fost un alt succes major pentru Europa", a comentat oficialul italian.

„La Vuokatti, în această săptămână, vom descoperi stelele viitorului şi le urăm tuturor celor care concurează mult noroc.

De asemenea, trebuie să recunoaştem că perspectivele continentului nostru, după Beijing 2022, s-au schimbat într-un mod inimaginabil.

Ne rugăm pentru pace şi, până când va veni acea zi, vom continua să facem tot ce este posibil pentru a sprijini comunitatea olimpică ucraineană."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici