Leopard, echipa rutierului Wouter Weylandt, s-a retras din Turul Italiei

Echipa Leopard Trek şi-a anunţat retragerea din Turul Italiei, a doua zi după decesul lui Wouter Weylandt, care şi-a pierdut viaţa ca urmare a unei căzături, luni, pe coborârea din Passo del Bocco.

192 afișări
Imaginea articolului Leopard, echipa rutierului Wouter Weylandt, s-a retras din Turul Italiei

Leopard, echipa rutierului Wouter Weylandt, s-a retras din Turul Italiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rutierii Leopard Trek doresc să vă transmită că vor părăsi Turul Italiei începând de marţi seară, ca urmare a tragicului accident al coechipierului şi prietenului lor Wouter Weylandt. Respectăm mult Turul Italiei şi ciclismul, dar nu mai putem continua în aceste circumstanţe. Suntem profesionişti, dar credem că trebuie să facem acest lucru", se arată într-un comunicat al echipei, semnat de căitanul Fabian Wegmann.

"Decizia a fost a lor şi noi o susţinem", a declarat managerul Brian Nygaard, care a mulţumit tuturor celor care i-au susţinut după decesul lui Wouter Weylandt.

Rutierul belgian Wouter Weylandt, în vârstă de 26 de ani, a murit luni, fiind victima unei căzături în etapa a treia a Turului Italiei. Weylandt, care a pierdut mult sânge, a căzut în coborârea din Passo del Bocco. După ce a pierdut controlul asupra bicicletei, el s-a izbit de un zid şi a suferit mai multe răni, între care una la baza craniului.

Etapa a IV-a din Turul Italiei, care s-a desfăşurat pe distanţa de 216 kilometri, între oraşele Genova şi Livorno, a fost neutralizată în urma decesului ciclistului belgian al echipei Leopard.

Timp de aproximativ şase ore, rutierii celor 23 de echipe participante au rulat în ordinea inversă a clasamentului general, în final, echipa britanicului David Millar, deţinătorul tricoului roz, lăsându-i pe cei de la Leopold să treacă linia de sosire, ţinându-se de umăr şi în lacrimi.

Valoarea premiilor acordate pentru această etapă va fi donată familiei rutierului belgian, a declarat directorul Turului Italiei, Angelo Zomegnan.

Coechipierul lui Weylandt, americanul Tyler Farrar, care era prieten bun cu acesta, a anunţat că va părăsi Turul Italiei după etapa a IV-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici