Liderul clasei auto de la Raliul Dakar-2009, exclus din competiţie

Pilotul Nasser Al Attiyah (BMW), liderul clasei auto la Raliul Dakar, a fost exclus din competiţie în seara celei de a şasea etape, desfăşurată între San Rafael şi Mendoza (Argentina), după ce a ratat mai multe puncte de trecere obligatorii, au anunţat organizatorii cursei.

8 afișări
Imaginea articolului Liderul clasei auto de la Raliul Dakar-2009, exclus din competiţie

Liderul clasei auto de la Raliul Dakar-2009, exclus din competiţie (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Al Attiyah, câştigătorul primei şi celei de a treia etape, a întâmpinat unele probleme la radiatorul autovehicolului de concurs la debutul etapei de joi şi a preferat să nu parcurgă nouă puncte de trecere obligatorii prevăzute de-a lungul specialei. Una dintre aceste treceri obligatorii era un punct GPS.

Această încălcare a regulamentului i-a permis sporivului din Qatar să realizeze cel mai bun timp al specialei.

În urma descalificării lui Al Attiyah, noul lider al clasei auto devine sud-africanul Giniel De Villiers (Volkswagen Touareg), în faţa spaniolului Carlos Sainz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici