Liga I a căzut 11 locuri şi ocupă poziţia 21 în clasamentul campionatelor din lume

Liga I a acumulat 525 de puncte şi ocupă locul 21 în clasamentul celor mai bune campionate din lume în anul 2007, realizat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

1 afișare
Imaginea articolului Liga I a căzut 11 locuri şi ocupă poziţia 21 în clasamentul campionatelor din lume

Liga I a căzut 11 locuri şi ocupă poziţia 21 în clasamentul campionatelor din lume

În 2006, Liga I se afla pe locul 10, cu 673 de puncte.

Căderea Ligii I în clasamentul IFFHS a fost anticipată de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care declara, pentru MEDIAFAX, la 11 ianuarie 2007: "Nu trecem de locul 10. Pentru că ne vor pleca jucătorii în campionate mai puternice. Dacă din vară nu ne vor pleca jucătorii vom fi între primii 10 din lume, dacă vor pleca, va pleca şi performanţa. Vin jucători din străinătate, dar nu sunt de valoarea celor care pleacă. Păi pleacă jucători de 4-5 milioane de dolari şi aducem fotbalişti de 500.000", afirmase Dragomir.

În 2004, în ierarhia IFFHS, România ocupa locul 29, iar în 2005 se afla pe poziţia a 19-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici